Playoffsien keskellä: Harri Krogerus

Kannattajat ovat tärkeä osa seurojen yhteisöllisyyttä. Playoffsien keskellä -juttusarjassa on tuotu esille erilaisten taustojen kannattajia - taustat ja tarinat ovat erilaisia, seura on yhteinen.

Semifinaalisarjan toisena välipäivänä on hyvä aika kuunnella taas yhtä kannattajaa. Tällä kertaa hän on Iisalmesta kotoisin oleva, opiskeluiden ja töiden myötä Kuoreveden kautta Vantaalle kotiutunut Harri Krogerus (41). Lentokonemekaanikon ammatti vie välillä maailman toiselle puolelle, mutta sieltäkin Harri seuraa KalPaa, ja Suomessa ollessaan hän on tuttu näky Etelä-Suomen KalPan otteluiden katsomoissa.

Kohti playoffseja, osa 1.: haastattelussa Eero Kilpeläinen luettavissa täällä.

Kohti playoffseja, osa 2.: haastattelussa Henri Jauhiainen luettavissa täällä.

Kohti playoffseja, osa 3.: haastattelussa Sami Mutanen luettavissa täällä.

Kohti playoffseja, osa 4.: haastattelussa Joonas Lyytinen luettavissa täällä.

Playoffsien keskellä, osa 5.: haastattelussa Asko ja Antti Lötjönen luettavissa täällä.

Playoffsien keskellä, osa 6.: haastattelussa Marjo Nykänen luettavissa täällä.

Playoffsien keskellä, osa 7.: haastattelussa Juhani Nykänen luettavissa täällä.

Playoffsien keskellä, osa 8.: haastattelussa Tomi Väänänen luettavissa täällä.

Playoffsien keskellä, osa 9.: haastattelussa Kari Kumpulainen luettavissa täällä.



Harri on aina ylpeä omasta seurastaan, tässä Ajmanissa, Arabiemiraateissa.

Kuinka sinusta aikanaan tuli KalPa-kannattaja?
 - Kävin aikoinaan ensimmäisen kerran pelissä muistaakseni vuonna 1982 kun KalPa oli noussut 1. divisioonaan, katsomassa KalPa-Jokipojat pelin isäni kanssa. Mieleen jäi hallin oma tunnelma, kova mekkala ja Niiralan monttu oli aika täynnä. Sillon tuli ruvettua seuraamaan kun itsekin pelasin vähän aikaa junnuna.

Poikasi pelaa jääkiekkoa. Onko hänen suosikkiseura tullut perintötekijöistä vai ympäristötekijöistä?
 - Elia kannattaa kyllä KalPaa, mutta myös Jokereita, joka on varmaan tullut isoveljensä kautta. KalPan pelipaita löytyy joukkueen nimmareilla varustettuna muutaman vuoden takaa, vauvapaita on myös tallessa. Pelejä ollaan käyty yhdessä katsomassa Etelä-Suomen alueella. Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Kuopiossa, myös kolmessa SSK:ssa, viimeisin tältä kaudelta.

 - Elia oli 3-vuotias kun ekan kerran meni jäille kokeilemaan luistelua Malmin jäähallissa. Elia pelaa nyt Etelä-Vantaan urheilijoiden eli EVU:n 09-joukkueessa, on ollut nyt parisen vuotta mukana joukkueessa, aikaisemmin aloitti luistelukoulussa ja siitä sitten eteenpäin. Kävipä sellainen hauska sattuma, että kaksi pelinumeroa oli vapaana ja toinen oli muuan 24 ja hän päätti ottaa sen. Siinäpä sitä tekemistä onkin, mutta hyvin on kehittynyt kunhan intoa riittää.

Näetkö KalPan kannattamisen kehittyneen tai muuttuneen etelässä sinä aikana kun olet itse asunut etelässä?
- Kyllähän tuo kannattaminen on kasvanut pikkuhiljaa ja väriä on tullut katsomoon lisää. Siitä iso kiitos kaikille. Meillä on se oma ”runkoporukka”, mutta toivoisin enemmänkin tulevan porukkaa halleihin. Käyttäisinkin näin tätä mahdollisuutta etelän lippuvastaavana, että ottakaa rohkeasti yhteyttä niin saahaan jengiä samaan katsomonosaan.

Kuka tai ketkä ovat kautta aikojen suosikkipelaajiasi?
 - Wayne Thompson erittäin taitavana pelaajana. Brent Sapergia, no Brentin kaikki tietää. Darius Rusnak, Juha Jokiharju, Pasi Kuivalainen, Tapio Laakso, Tuomas Kiiskinen, onhan näitä.

Kuka tai ketkä ovat suosikkipelaajiasi nykyjoukkueesta?
 - Nykyjoukkueesta nuorempi sukupolvi on kyllä ottanut hurjia kehitysaskelia. Riikola, Lyytinen ja moni muu. Junnila tietysti ja Kilpeläinen myös ovat suosikkeja.

Mitä Liigan mitalipeleihin paluu sinulle merkitsee?
 - Kyllähän tämä iso ja hieno juttu on, ei näitä pelejä ikinä liikaa näe. KalPan kausi on näyttänyt todella tasapainoiselta, joukkue ja peli on kehittynyt kokoajan parempaan suuntaan.


Harri ja Elia ovat kiekkomiehiä niin katsomossa kuin kaukalossa.

Millä tavalla olet pystynyt seuraamaan joukkuetta tällä kaudella?
 - Tällä kaudella oon käynyt lähinnä Etelä-Suomen kaupungeissa, on jäänyt vähän vähemmälle tänä vuonna. Pelejä tulee myös netistä seurattua ja YLE Puheelta. Viimeksi Niiralassa kävin viime kaudella, mutta pakko on käydä vielä tänä keväänä ennenkuin kausi loppuu.

Työsi vie sinua välillä kauaksikin. Oletko pystynyt seuraamaan silloin miten joukkueen pelejä?
 - Työreissuja on tullut muutamia Dubain viereen ja siellä onneksi internetin kautta on pystynyt seuraamaan pelejä. Sieltäkin löytyy muuten nostalginen jäähalli Al Nasrin uheilupuistosta ja tutustuinkin yhteen kanukkiin siellä. Tosi mukavia kavereita, kutsuivat pelaamaankin sinne.

Kenen pelipaitaa olet kantanut tällä kaudella?
- Tällä kaudella olen pitänyt Sami Kapasen retropaitaa, niitä vähemmän näkyy täälläpäin. Sitten aina vaihdan paitaa riippuen muutamasta kaupungista. Pelipaitoja on kertynyt 10 kappaletta, mutta eiköhän niitä lisää tule jossain vaiheessa.

Mikä on paras muistosi playoffseista?
 - Liigaan nousu oli huikea vuonna 2005, vaikka valitettavasti en päässyt paikalle. Tietysti vuoden 2009 SM-pronssi oli myös ikimuistoinen.

Entä se kirpaisevin playoffs-muistosi?
 - No kyllähän se yksi sarja kirpaisi aika pahasti... Sitten puolivälieräsarja Lukkoa vastaan vuonna 2011. Mutta niitä ei enää mietitä, nyt nautitaan tästä keväästä!

KalPa ei ole helpoimpia seuroja kannattaa, Suomen mestaruuksia ei vielä löydy ja seuran lähtökohdat kausiin ovat ennemmin haastaja kuin suosikki. Mitkä ovat tässä seurassa sinulle ne tärkeimmät asiat?
 -  KalPassa minusta tärkeimmät asiat ovat savolaisuus, se oma usko tekemiseen, pelitapa ja energisyys. Juniorityö on ihan huippuluokkaa myös ja uskolliset kannattajat, joista monista olen saanut hyviä ystäviä.

Mitkä olisivat näin playoffs-aikaan terveisesi kannattajana muille KalPa-kannattajille?
 - Eiköhän laiteta kättä yhteen, nautitaan keväästä ja huuvetaan kannu Kuopijoon!