Kohti playoffseja: haastattelussa Joonas Lyytinen

Kohti playoffseja -juttusarja on edennyt neljänteen osaan, jonka päätähtenä esiintyy nuori puolustajalahjakkuus Joonas Lyytinen. Rohkeasta kiekollisesta pelistään tunnettu "Luoti" oli mukana siinä KalPa-pelaajien runsaslukuisessa joukossa, joka rikkoi tällä kaudella runkosarjan piste-ennätyksensä. Lyytisen aiempi ennätys, 17 pistettä, parantui tällä kaudella merkittävästi: runkosarjan lopussa tilille oli kertynyt kahdeksan maalia ja 16 maaliin johtanutta syöttöä, eli yhteensä 24 tehopistettä. Runkosarjan viimeisessä ottelussa Rauman Lukkoa vastaan Lyytinen nakutteli puolustajalle muhkeat tehot 1+3.

Kohti playoffseja, osa 1.: haastattelussa Eero Kilpeläinen luettavissa täällä.

Kohti playoffseja, osa 2.: haastattelussa Henri Jauhiainen luettavissa täällä.

Kohti playoffseja, osa 3.: haastattelussa Sami Mutanen luettavissa täällä.
 
Joonas Lyytisen liukas liike ja ennakkoluuloton peli jatkuvat myös playoffseissa


Runkosarja sujui joukkueelta varsin mallikkaasti. Miten summaisit joukkueen runkosarjasuorituksen?

- Sanoisin että aika tasainen kausi oli. Homma alkoi heti harkkapeleissä sujua hyvin, mikä varmasti kasvatti itseluottamusta runkosarjaan. Lähdettiin kaikkien kriitikoiden mielestä altavastaajina tähän kauteen, mutta omalla pelillä nostettiin itsemme sinne minne kuulutaan.

Parantelit monen joukkuetoverisi tavoin piste-ennätystäsi. Osaatko nimetä jonkun yksittäisen syyn pistetahdin paranemiselle?

- Hyvät pelikaverit on varmaan se isoin yksittäinen syy, sillä eihän täällä kukaan yksinään ole mitään. Totta kai myös hyvä ja laadukas treenaaminen, erityisesti laukomisen osalta, on tuottanut tulosta.

Mitkä muut osa-alueesi ovat kohentuneet tällä kaudella eniten?

- Omaan peliin on tullut lisää tasaisuutta ja itsevarmuutta. Tasaisuus olikin yksi suurimmista parannuskohteista omassa pelissä ja sitä on saatu kehitettyä. Myös yleispelaaminen on kehittynyt tällä kaudella.

Playoffs-urakka alkaa huomenna kotiottelulla Lahden Pelicansia vastaan. Millaista ottelusarjaa odotat?

- Oikeastaan mitään muuta kuin kovaa playoffs-sarjaa ei voi odottaa. Kyllähän nämä pelit alkavat parhaalla mahdollisella tavalla: pelissä on varmasti tunnetta sekä verta, hikeä ja kyyneleitä. Innolla odotan että pääsen huomenna pelaamaan!

Erotut kaukalossa ennakkoluulottoman ja rohkean kiekollisen pelin ansiosta. Jatkuuko samanlainen meno myös playoffseissa?

- Varman päälle pelaamisella ei koskaan voita mitään! Tyhmänrohkea ei saa olla, mutta en näe mitään syytä, miksei meidän kannattaisi jatkaa rohkeaa joukkuepeliä myös pleijareissa.

Miten on, nähdäänkö myös playoffseissa runkosarjasta tutuksi tulleita jalkakikkoja?

- Kyllä mä luulen että se joku kerta siellä nähdään…

Nuoresta iästäsi huolimatta edessä ovat jo kolmannet playoffsit KalPan miesten joukkueen mukana. Millaisia oppeja menneiden vuosien peleistä on tarttunut matkaan?

- Aiemmat pleijarisarjat olivat molemmat kovia vääntöjä, joista oppi sen, että playoffs-peli on kyllä ihan erilaista peliä (runkosarjaan verrattuna). Erityisesti henkiseltä puolelta vaaditaan paljon, sillä jos henkinen kantti pettää, niin sitä on todella vaikea hioa takaisin kesken playoffsien. Pelillinen puoli on joka joukkueella kunnossa, mutta henkisen puolen pitää kestää ihan sinne loppuun asti.

Onko tämän kevään playoffseihin valmistautumisessa ollut jollain tapaa erilainen tunnelma, kuin kahtena aiempana keväänä?

- Hyvin mennyt runkosarja kasvatti varmasti jokaisen itseluottamusta, eli siltä pohjalta voidaan lähteä rauhallisin mielin playoffs-otteluihin. Myös peli on hyvin kasassa ja jätkät on helvetin hyvässä kunnossa. Ei ole mitään syytä epäillä etteikö voitaisi mennä päätyyn asti tänä keväänä.

Terveisesi savolaisyleisölle!

- Toivottavasti savolainen kiekkoyleisö syttyy heti alusta asti playoffs-tunnelmaan mukaan, kun nyt kerrankin on mahdollisuus päästä loppukaudesta juhlimaan mestaruutta!



Huomenna se alkaa: meidän kevät! Tuleeko Pelicans ryminällä heti ensimmäisestä ottelusta alkaen vai näyttääkö kiekollisen pelin taitava KalPa vieraille kaapin paikan? Osta lippusi playoffs-kevään ensimmäiseen kamppailuun nyt!

Tietoa lipunmyyntipisteistä täällä. Ticketmasterin verkkokauppaan täältä.


OTTELUOHJELMA:
- Ke 22.3. klo 18.30 KalPa - Pelicans
- Pe 24.3. klo 18.30 Pelicans - KalPa
- La 25.3. klo 17.00 KalPa - Pelicans
- Ma 27.3. klo 18.30 Pelicans - KalPa

- Ke 29.3. klo 18.30 KalPa - Pelicans (tarvittaessa)
- Pe 31.3. klo 18.30 Pelicans - KalPa (tarvittaessa)
- La 1.4. klo 17.00 KalPa - Pelicans (tarvittaessa)