Kohti playoffseja: haastattelussa Eero Kilpeläinen

Kohti playoffseja -juttusarjan ensimmäisessä osassa kuullaan maalivahti Eero Kilpeläisen mietteitä kuluneesta kaudesta ja tietysti myös ensi keskiviikkona alkavista playoffs-otteluista.
 
KalPalle ja Eero Kilpeläiselle kelpaa vain mestaruus


Miten oma kautesi on sujunut? Oletko tyytyväinen?

- Kokonaisuutena hyvä kausi, vaikka loukkaantuminen sotki kuvioita. Ei omat pelit kovin huonosti ole voineet mennä, jos joukkue löytyy sarjataulukosta kolmannelta sijalta! Täytyy siis olla tyytyväinen. Toki parannettavaakin aina löytyy, mutta kokonaisuus on ollut kyllä ehdottoman positiivinen.

KalPa pelasi huikean runkosarjan sijoittuen lopulta kolmanneksi. Mitä ajatuksia joukkueen suoritus herättää?

- Ihan loistavaa suorittamista! Tämän kauden menestys ei ole mikään yksittäisen kauden tulos tai lyhyen ajan juttu, vaan joukkueen tekemisessä näkyy kyllä se, että sama porukka on paiskinut hommia jo monta vuotta, aina siitä asti kun itse tulin KalPaan. Eivät aiemmatkaan kaudet huonosti ole menneet, mutta tämä kausi on ollut selkeästi paras.

KalPa aloittaa playoffs-pelit ensi viikon keskiviikkona. Millä mielellä odotat kevään pelejä?

- Suorastaan pikkupojan innolla! On hienoa päästä jälleen pelaamaan pleijareita. Kevään peleihin tulee kuitenkin aina se uusi, omanlainen värinä.

Henkinen puoli on tunnetusti tärkeä osa maalivahtipeliä. Miten valmistaudut playoffseja varten ja miten esimerkiksi menossa oleva kolmen päivän harjoittelutauko käytetään?

- Tauolla yritetään miettiä muutakin kuin lätkää, otetaan vain rennosti ja levätään hieman ennen pleijaripelejä. Turha tässä on mitään alkaa stressaamaan, taidot on kyllä tallella! Iloisella mielellä vaan kohti ensi viikon pelejä.

Muuttuuko päivittäinen tekeminen playoffseissa?

- Yksittäisiin peleihin valmistautuminen korostuu enemmän kuin runkosarjassa ja välipäivät käytetään sitten ennemmin palautteluun kuin treenaamiseen.

Neljännesfinaaleissa vastaan asettuu Lahden Pelicans. Mitä ajatuksia tuleva vastustaja herättää ja mitä asioita tulee ottaa huomioon Pelicansia vastaan pelattaessa.

- Pelicansilla on fyysisen ja kovan joukkueen maine, mutta sieltä löytyy myös taitavia pelaajia. Ei tuo runkosarjan kuudes sijakaan mikään tsägäsijoitus ole, että kova joukkue sieltä on vastaan tulossa. Me ollaan kuitenkin parempia!

Mihin asti uskot joukkueen yltävän tänä keväänä?

- Mestaruus on ollut tavoitteena kauden alusta asti, niin mitäpä sitä turhia muuttamaan. Mikään muu ei kelpaa.

Loppuun vielä terveiset savolaisyleisölle!

-    Nyt sitten viimeistään kaikki mukaan hallille kannustamaan! Tehdään tästä yhdessä koko Savon yhteinen kiekkokevät!


 
Eero Kilpeläisen ja KalPan playoffs-pelejä pääset todistamaan ensimmäisen kerran keskiviikkona 22.3. kun neljännesfinaalien ensimmäinen ottelu pelataan Data Group Areenalla. Tule mukaan meidän kevääseen!

Tietoa lipunmyyntipisteistä täällä. Ticketmasterin verkkokauppaan täältä.


OTTELUOHJELMA:
- Ke 22.3. klo 18.30 KalPa - Pelicans
- Pe 24.3. klo 18.30 Pelicans - KalPa
- La 25.3. klo 17.00 KalPa - Pelicans
- Ma 27.3. klo 18.30 Pelicans - KalPa

- Ke 29.3. klo 18.30 KalPa - Pelicans (tarvittaessa)
- Pe 31.3. klo 18.30 Pelicans - KalPa (tarvittaessa)
- La 1.4. klo 17.00 KalPa - Pelicans (tarvittaessa)