Ennakko: KalPan taso todelliseen mittaukseen CHL:n playoffseissa. Kausikorttilaisilla vapaa sisäänpääsy omalle paikalleen!

CHL: KalPa - Djurgården IF, ti 4.10.2016, Data Group Areena.


Jesse Mankinen viimeisteli lohkovaiheen ratkaisuottelussa kaksi maalia Vienna Capitalsin verkkoon. Onnistuuko sama temppu myös Djurgårdenia vastaan?

KalPan CHL-taival on tänä vuonna ollut nousujohteinen. Kahden ensimmäisen ottelun jälkeen joukkueen voittotili näytti vielä nollaa, mutta lohkovaiheen kaksi viimeistä ottelua toivat samaten kaksi voittoa ja kuopiolaismiehistö rynnisti ensimmäistä kertaa historiassaan CHL:n pudotuspeleihin.

CHL:n pudotuspelivaiheessa KalPan vastustajaksi ykköskorista arvottiin tukholmalainen suurseura Djurgårdens IF. Djurgården on ollut tänä vuonna hyvässä iskussa, kun se voitti oman lohkonsa puhtaalla pelillä ja meno oli myös viime vuonna vahvaa, joskin tie tyssäsi turnauksen puolivälierävaiheessa.

Peräti 16 kertaa historiansa aikana Ruotsin mestaruuden voittanut tukholmalaisseura omaa runsaasti kokemusta ja taitoa. Joukkueen kokeneinta kaartia edustaa Liigassakin taannoin pelannut Mikael Tellqvist, joka oli voittamassa seuralle Ruotsin mestaruuksia vuosina 2000 - 2001. Maalintekotaitoa joukkueeseen tuo muun muassa hyökkääjä Jeff Tambellini, joka oli viime vuonna AHL:n maalipörssin kolmas.

KalPa ja Djurgården kohtaavat ensimmäistä kertaa ti 4.10. Data Group Areenalla. Joukkueiden toinen kohtaaminen pelataan Tukholmassa ti 11.10, jossa myös ratkeaa jatkoon etenevä joukkue. Kahden ottelun jälkeen paremman maalieron omaava joukkue etenee CHL:ssä 16 parhaan joukkoon.
 

Tuttu pelitapa ja tuttuja pelaajia

Djurgården sopii vastustajana KalPalle hyvin. Hovetissa kotiottelunsa pelaavan miehistön pelaaminen on tyypillistä ruotsalaiskiekkoa, jollaista jo Skellefteå AIK esitteli kuopiolaisyleisölle. KalPan aseet otteluun löytynevät kiekkokontrollin ja tiiviin puolustuspelaamisen kautta. KalPan täytyy pyrkiä myös kääntämään peliä nopeasti, sillä Djurgårdenin organisoitu puolustus on vaikea ohitettava.

Tulivoimainen ruotsalaisnippu on varteenotettava myös hyökkäysalueella, joten KalPan alakerta tarvitsee voittoon nappionnistumisen Eero Kilpeläisen johdolla.

Pelitavan lisäksi ruotsalaisjoukkueesta löytyy kuopiolaisille tuttu mies, kun ex-KalPa Ville Varakas luutii Djurgårdenin takalinjoilla. Varakkaan lisäksi joukkueesta löytyy kaksi muutakin suomalaista; Mikko Kousa ja Juuso Ikonen.

Kovakuntoisen ruotsalaisjoukkueen kaatoon KalPa tarvitsee kotiyleisöltään täyden tuen, joten tule kannustamaan KalPa voittoon!

Katso Djurgårdenin esittely tästä!

Liput:
Istumaan alkaen 7,5 € (lapset) ja seisomaan alkaen 5 € (lapset, opiskelijat). Hinnat, ennakkomyyntipaikat ja kaikki tiedot lipuista täällä.

Pysäköinti:
Data Group Areenan lähietäisyydellä sijaitsevasta Haapaniemenkadun pysäköintitalosta löytyy noin 250 parkkipaikkaa. Pysäköinti on ilmaista KalPan kotiotteluiden aikana alkaen 60 minuuttia ennen ottelun alkua. Lisätietoa pysäköintimahdollisuuksista täällä.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- La 8.10. klo 17.00 KalPa - KooKoo, Taklaa Arki -tapahtuma!
Ti 18.10 klo 18.30 KalPa - Sport,  Ruusterin syntymäpäiväpeli sekä Supersyysloma!
- Pe 22.10 klo 18.30 KalPa - Jukurit, Savon Derby!