Esittelyssä KalPan CHL-vastustaja Djurgården Stockholm



Perustettu:
Djurgårdens IF on perustettu vuonna 1891 ja jääkiekkojaosto vuonna 1922.

Mestaruudet: 16 Ruotsin mestaruutta, 2 European Cup -voittoa

Areena: Hovet, joka sijaitsee aivan Globenin vieressä. Hovetin kapasiteetti on 8 094 ja se on rakennettu 1955.  Joukkue pelaa joitakin otteluja myös Globenissa (kapasiteetti jääkiekkokäytössä noin 14 000 katsojaa). 

Katso Djurgårdenin esittelyvideo!
 

Joukkueen tähtipelaajat: 

Matt Anderson 
Ensimmäisellä Ruotsin kaudellaan Anderson oli Djurgårdenin hyökkäyksen parhaimmistoa, sillä hänellä on erinomainen kiekonkäsittelytaito ja kyky tehdä maaleja.

Markus Ljungh
Ljunghia ei välttämättä huomaa jäällä, mutta hän on taitava sentteri, joka kirjauttaa pistepörssimerkintöjä lähes joka ilta. Hän on älykäs pelaaja, joka saa ketjukaverinsa yltämään parhaaseen suoritukseen.


Mikael Tellqvist torjuntatöissä CHL-ottelussa. Kuva: CHL/Getty Images.

Mikael Tellqvist
Tellqvist on kokenut maalivahti, joka on voittanut Ruotsin mestaruuden Djurgårdenin riveissä kausilla 2000 ja 2001. Hän esittää edelleen loistosuorituksia maalilla ja tykkää pelata isoissa otteluissa. Miehellä on rautaiset hermot.

Uudet pelaajat kiekkokaudella 2016-2017: 

Calle Ridderwall palasi Tukholmaan pelattuaan Pohjois-Amerikassa melkein kaikilla sarjatasoilla yliopistokiekosta AHL:aan. Viimeksi mies pelasi Sibir Novosibirskissä KHL:ssa. Nyt hänellä on debyyttikausi kotikaupunkinsa Djurgårdenin joukkueessa.

Emil Johansson on taitava puolustaja, joka pelasi myös maajoukkueessa viime kaudella. Hän on itsevarma pelaaja, joka nousee vahvasti myös hyökkäyksiin. Johansson pelasi hyvän kauden HV71:ssa viime kaudella ja tavoittelee nyt lopullista läpimurtoaan SHL:ssa.

Jeff Tambellini voitti Ruotsin mestaruuden Vaxjössä keväällä 2015. Viime kaudella hän muutti takaisin Pohjois-Amerikkaan ollen koko AHL:n kolmanneksi paras maalintekijä. Nyt Tambellini pelaa Djurgårdenissa ja on valmiina haastamaan SHL:n maalikuninkaat.


Kuva: CHL/Getty Images.

Seuran legendaariset pelaajat: 
Mats Sundin, Patric Hörnqvist, Marcus Krüger, Thomas Eriksson, Sven Tumba, Lasse Björn

Muuta: 
Seuran virallinen maskotti on Järnkaninen, Rautajänis. Nimi juontaa juurensa Järnkaminernasta, joka on ollut Djurgårdenin lempinimi 50- ja 60-luvulta asti, jolloin Djurgården tuli tunnetuksi periksiantamattomasta asenteestaan jäällä.

Kiekkosanastoa ruotsiksi:
Jääkiekko = Ishockey
Aloitus = Tekning
Paitsio = Offside
Kiekko = Puck
Maila = Hockeyklubba
Maali = Mål
Jäähy = Utvisning
Tuomari = Domare
 

CHL playoffs Round of 32 -ottelut:

Ti 4.10. klo 19.00 Data Group Areena: KalPa - Djurgården Stockholm 

Ti 11.10. klo 19.00 (paikallista aikaa) Hovet: Djurgården Stockholm - KalPa
Huom! Tukholmaan omatoimisesti matkustavien KalPa-kannattajien suositellaan katsovan ottelun A6-katsomosta, liput täältä.