KalPan kahden maalin takaa nousu palkittiin yhdellä pisteellä Turussa

TPS-KalPa 3-2 VL (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä.

KalPa ja TPS kohtasivat edellisen kerran viikko sitten Niiralassa, kun kotijoukkue nappasi kaksi pistettä Juuso Riikolan jatkoaikamaalin turvin. Tämän illan kohtaaminen oli joukkueiden välillä järjestyksessään neljäs ja viimeinen tämän kauden runkosarjassa. Ennen tätä iltaa voitot olivat KalPalle 3-0 ja pisteet 8-1.

Eilen kotikaukalossaan Ilvestä vastaan pelannut KalPa aloitti ottelun Turussa pirteästi, aiheuttaen kotijoukkueelle harmaita hiuksia totutun kovalla liikkeellä. TPS joutui rikkomaan erässä rangaistuksen arvoisesti kolme kertaa, aiheuttaen kertaalleen KalPalle yli minuutin kestäneen kahden miehen ylivoiman, mutta vierasjoukkueen ylivoimalle ei onnistumisia merkitty. Ainoasta maalista vastasi kotijoukkueen Jerry Ahtola, kun Jussi Timonen istui jäähyaitiossa kampitusjäähyään.

Erikoistilanteet olivat omalta osaltaan suuressa osassa myös toisessa erässä, jossa jäähyminuutteja jaettiin yhteensä 26. Näistä kahdeksan tuli TPS:lle kaksiminuuttisina ja 18 KalPalle. Näistä minuuteista kahdeksan tuli kahden minuutin rangaistuksina ja lisäksi Santeri Lukalle tuomittiin henkilökohtainen kymmenen minuutin käytösrangaistus.

Erän ainoan ylivoimamaalin teki TPS, kun Jasper Lindsten sai kiekon ohi KalPan maalia vartioineen Eero Kilpeläisen. Noin kahdeksan minuuttia Lindstenin jälkeen right-kaksikko Arttu Ilomäki-Jyri Junnila värkkäsi KalPan ottelun avausmaalin tasavajaalla. Maaliin syöttöpisteen sai myös Niko Mikkola.

Kolmanteen erään lähdettiin TPS:n johtaessa lukemin 2-1. Rikkeiltä ei vältytty myöskään kolmannessa erässä. KalPan pelatessa ylivoimaa jo yhden maalin tässä ottelussa tehnyt Lindsten karkasi läpiajoon, Jesse Mankinen rikkoi ja Lindsten pääsi laukomaan rangaistuslaukausta. Kilpeläinen veti tilanteessa kuitenkin pidemmän korren ja TPS:n yhden maalin johdossa jatkettiin.

Myös KalPan ylivoima sai kokea onnistumisen tunteen, kun Janne Keränen niittasi kiekon reppuun kolmannen erän lähestyessä puoliväliä. Syöttöpisteen maaliin merkkauttivat kultakypärä Jaakko Rissanen ja Jyri Junnila. 60 minuutin pelin jälkeen tilanne oli tasan 2-2, ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalla.

Jatkoajalla vaarallisimmat paikat siunaantuivat KalPalle, kun Keränen ja Balazs Sebok järjestivät paikan Jussi Timoselle, jonka maalintekoyrityksen Oskari Setänen torjui upeasti. Myös Santeri Lukka pääsi yrittämään ratkaisua jatkoajalla, mutta läpiajoon johtaneessa tilanteessa Setänen veti pidemmän korren. Maaleja ei kuitenkaan kummassakaan päässä nähty, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan voittomaalikilpailusta.

TPS aloitti voittomaalikilpailun maalilla, kun Jonne Virtanen laukoi kiekon ohi Kilpeläisen. Kun KalPalta Tommi Jokinen sekä Jaakko Rissanen epäonnistuivat, ja TPS:ltä Ilkka Heikkinen onnistui veivaamaan kiekon Kilpeläisen taakse, nappasi TPS kaksi pistettä ja KalPa lähti kohti lauantain HIFK-vierasottelua toinen peräkkäinen voittolaukauskilpailutappio niskassaan.

- Pe 20.1. klo 18.30 KalPa - Tappara  <- Osta liput!
 - Ti 24.1. klo 18.30 KalPa - JYP  <- Osta liput!