KalPa palasi voittojen tielle kotivoiton myötä

KalPa - KooKoo 3-1 (2-0,1-1,0-0)

Tilastot täältä.

Santeri Lukka viimeisteli kauden ensimmäisen osumansa KooKoota vastaan.

Data Group Areenan lauantaisaunassa nähtiin kahden hyvin eri tavoin kauden aloittaneen joukkueen vääntö sarjapisteistä.

KooKoo oli ennen illan ottelua kerännyt seitsemästä ottelusta vain seitsemän pistettä ja samalla kymenlaaksolaisryhmä oli myös jämähtänyt sarjataulukon pohjalle. KalPa puolestaan keikkui ennen ottelua sarjataulukossa kuudennella sijalla 13 pisteen saaliilla.

KalPan pistepussi sai kuitenkin tänään lisätäytettä, kun KooKoo kaatui Niiralan illassa numeroin 3-1.

Kotijoukkue oli läpi koko ottelun vierailijoita askeleen edellä ja johtoon päästyään, jäi KooKoo vaille mahdollisuuksia.

Ottelun hahmona hääri jälleen tuttu mies, kun kultakypärää kantava Janne Keränen naputteli komeat 1+1 –tehot ja nousi samalla Liigan pistepörssissä jo viidennelle sijalle.

Myös Eero Kilpeläinen oli totuttuun tapaan vakuuttava ja kirjautti tililleen 30 torjuntaa.

Kahden maalin karkumatkalle

KalPa aloitti ottelun räväkästi ja sai vietyä pelin painopisteen vierasjoukkueen päätyyn erän edetessä, mutta ensimmäisestä vaarallisesta paikasta vastasi KooKoo.

Kouvolalaishyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen karkasi KalPa-puolustuksen virheestä läpiajoon, jossa häntä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. KooKoo-hyökkääjän epäonneksi kiekko kalahti ylärimaan ja ottelua jatkettiin tasalukemissa.

Ensimmäisen erän puolivälissä KalPan hyvä liike pakotti vierailijat rikkomaan ja lopulta kotijoukkue pääsi pelaamaan yli puolitoistaminuuttia kahden miehen ylivoimaa, jolloin myös tulosta syntyi. Jaakko Rissanen löysi takatolpalta tutkapari Janne Keräsen, joka siirsi kiekon varmasti ohi KooKoo-vahti Samu Perhosen.

Erän lopussa KalPa lisäsi johtonsa 2-0:aan, kun Matias Myttynen sivalsi kiekon maaliin Jyri Junnilan esityöstä.

Vierasjoukkue KooKoo sisuuntui erätauolla ja tuli terävästi keskimmäiseen erään. Tasonnosto palkittiin maalilla Terry Broadhurst ohittaessa Kilpeläisen tämän kilpipuolelta.

Maalin jälkeen KooKoo sai hieman enemmän otetta pelistä, kunnes KalPa pääsi iskemään vastahyökkäyksestä komean 3-1 –maalin. Tällä kertaa asialla oli Santeri Lukka, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään rysään.

Kolmanessa erässä vierailijat pääsivät paineistamaan KalPaa hakiessaan kavennusosumaa, joka kuitenkin jäi syntymättä ja pisteet jäivät Kuopioon.

Ti 18.10 klo 18.30 KalPa - Sport,  Ruusterin syntymäpäiväottelu sekä Supersyysloma!
Pe 22.10 klo 18.30 KalPa - Jukurit, Savon derby!
La 29.10 klo 17.00 KalPa – Lukko, Perhepäivä!