Ennakko: Playoffs-avaus KalPa-Pelicans keskiviikkona - ole heti mukana!

KalPa - Pelicans Data Group Areenalla ke 22.3. klo 18.30. Otteluisäntä: Olvi Oyj
 

Vahvaa kautta pelaava Jaakko Rissanen nauttii päästessään johdattamaan kasvattajaseuransa playoffseihin.

Yksi neljästä Liigan neljännesfinaalien ottelupareista on runkosarjan kolmas KalPa vastaan runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Pelicans. Kuluvan ja edellisen kauden runkosarjan voitot ovat menneet yhteensä KalPalle selvästi 7-1. Vuosi sitten villi kortti -kierroksella Pelicans oli kuitenkin parempi voitoin 2-1. Ovatko pudotuspelien ottelut sitten niin eri laji kuin runkosarjan ottelut vai oliko vuoden takainen lyhyen ottelusarjan häviö KalPalle niin kutsutusti työtapaturma?

Paras seitsemästä -ottelusarjasta etenee semifinaaleihin neljällä voitolla, joten luvassa on vähintään neljä ja korkeintaan seitsemän ottelua. Ennakkoon odotettavissa on hyvin tasainen ottelusarja, jolla saattaa olla kaksi eri luonnetta. Kuopion suuressa kaukalossa Pelicans voi pelata passiivisemmin, kuten se teki viime keväänä, mutta Lahden pienemmässä kaukalossa nähtiin vahvasti painetta antava kotijoukkue.

Kun ottelusarjasta on odotettavissa pienten marginaalien taistelua, on hyvin mahdollista jotta näissä otteluissa tullaan tarvitsemaan myös jatkoeriä. Liigan pudotuspeleissä jatkoerät pelataan aina jäänajon jälkeen, 20 minuutin pituisina, viidellä viittä vastaan ja tarvittaessa niin monta kuin tarvitaan. Jatkoeriin venyneissä otteluissa KalPa on ollut historian saatossa todella vahva, 27 ottelusta 19 voittoa. Tutustu jatkoerien sankareihin täältä.

Alla olevalta videolta pääset kuuntelemaan valmentaja Sami Kapasen sekä tehokaksikon Janne Keränen - Jaakko Rissanen tunnelmia ottelusarjan alla. Mikäli video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen täältä.
 

Playoffs-avaukseen tuo Kuopiossa tutusti juhlallisuutta ennen ottelua kuultava, Sakari Kuosmasen tulkitsema jylhä Finlandia. Ennen ottelua nähdään myös kannattajayhteisö Mustan Verkoston tifo. Ensimmäisellä erätauolla esitellään ja kukitetaan SM-pronssia voittanut KalPan naisten joukkue.

Myytyjen lippujen määrä maanantaihin mennessä ennakoi yleisömäärän nousevan jo heti playoffs-avauksessa runkosarjan yleisökeskiarvoa suuremmaksi. Liput jännityksen äärelle, odotettuun playoffs-avaukseen KalPa-Pelicans täältä!


Pysäköinti:
Data Group Areenan lähietäisyydellä sijaitsevasta Haapaniemenkadun pysäköintitalosta löytyy noin 250 parkkipaikkaa. Pysäköinti on ilmaista KalPan kotiotteluiden aikana, alkaen 60 minuuttia ennen ottelun alkamista. Lisätietoa pysäköintimahdollisuuksista täällä.


Jälkipelit:
KalPan viralliset jälkipelit järjestetään juuri uudistetussa ravintola Amarillossa. Jälkipelit alkavat noin 45 minuuttia kotiottelun päätyttyä. Isäntänä toimii legendaarinen KalPa-ääni Mikko Juntunen ja vieraaksi jälkipeleille saapuu tällä kertaa KalPa-legenda Pasi Kuivalainen.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- La 25.3. klo 17.00 KalPa - Pelicans  Osta liput täältä!
- Ke 29.3. klo 18.30 KalPa - Pelicans (tarvittaessa)
- La 1.4. klo 17.00 KalPa - Pelicans (tarvittaessa)