Ennakko: CHL:n jatkopaikan kohtalo selviää viikonloppuna

CHL: KalPa - Vienna Capitals, Data Group Areenalla pe 9.9. klo 19.00. 
Otteluisäntä: KalPa Pro Shop



CHL:n lohkovaihe alkaa lähestyä loppuaan ja KalPa pelaa tällä viikolla lohkovaiheen viimeiset ottelunsa Vienna Capitalsia vastaan.

Perjantaina pelattavasta kotiottelusta ei panosta puutu, kun KalPalla on pakkovoiton paikka, mikäli se mielii jatkaa CHL-otteluitaan tällä kaudella.

Itävaltaisryhmällä on pienoinen etu jatkopaikkataistelussa, kun se yllättäen kaatoi Skellefteå AIK:n lohkon ensimmäisessä ottelussa jatkoajan jälkeen luvuin 3-2.

Vaikka Itävalta ei varsinainen kiekkomahti olekaan, on Vienna Capitals maan pääsarja EBEL:n kestomenestyjiä. Joukkue on lyhyen historiansa aikana voittanut sarjan mestaruuden kertaalleen, sekä pelannut viimeisen neljän vuoden aikana kahdesti sarjan loppuotteluissa.

CHL:ssä joukkue on kahtena edellisenä vuotena edennyt jatko-otteluihin, mutta tie on noussut pystyyn neljännesvälierissä.

KalPan tämän vuotinen CHL-taival ei ole ollut helppo. Edellisessä ottelussa Skellefteå AIK jätti kuopiolaisryhmän vaille mahdollisuuksia, mutta Kuopiossa KalPa haastoi ruotsalaismiehistön aivan erilaisella ilmeellä, vaikka tuloksena olikin niukka 1-2 –tappio.

Tappioista huolimatta maalihanoja saatiin auki viime viikolla harjoitusottelussa Kärppiä vastaan, josta tuloksena oli komea 5-3 –vierasvoitto.

Vienna Capitals on kanadalaisvahvistuksiensa myötä vaarallinen vastustaja, jolla on tulivoimainen hyökkäyskalusto. Skellefteåta vastaan sen hyökkäyspelaaminen rakentui pitkälti vastahyökkäysten varaan, joissa juonikkaat ja suoraviivaiset kanadalaiset ovat parhaimmillaan.

Capitalsin puolustuksen kantavana voimana toimii Liigastakin tuttu Aaron Brocklehurst, joka naputti viime kaudella 40 ottelussa 19 tehopistettä.

KalPa saa perjantain kotiotteluun mukaansa loukkaantumisen jälkeen paluun tekevän Tommi Jokisen, joka tuo kaivattua lisäpontta kuopiolaisten hyökkäyspelaamiseen. Katso oheiselta videolta Jokisen ajatuksia tulevan viikonlopun otteluista.


Jos video ei näy laitteellasi, katso se tästä.
 

Tervetuloa katsomaan! Liput Ticketmasterin verkkopalvelusta täältä.


Liput:
- Istumaan alkaen 7,5 € ja seisomaan alkaen 5 €. Kaikki tiedot lipuista täällä


Pysäköinti:
Data Group Areenan lähietäisyydellä sijaitsevasta Haapaniemenkadun pysäköintitalosta löytyy noin 250 parkkipaikkaa. Pysäköinti on ilmaista KalPan kotiotteluiden aikana alkaen 60 minuuttia ennen ottelun alkua. Lisätietoa pysäköintimahdollisuuksista täällä.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- Pe 16.9. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Liiga-avaus!
- Ti 20.9. klo 18.30 KalPa - JYP