Numero 24 nousi kattoon, edustusjoukkue kunnioitti legendaa kaatamalla HIFKin 4-2

KalPa - HIFK 4-2 (1-0, 1-0, 2-2)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä, legendaottelusta täällä ja paidan nostosta täällä

Yleisöä on kuunneltava. Ja kun kuunteli yleisöä lauantaina, ottelutapahtuma oli Data Group Areenalta poistuneen yleisön mielestä "upea", "täydellinen" "maailmanluokkaa", "NHL-tasoa", "loistava"... Kiitos loppuunmyydyn areenan 5064-päiselle yleisölle, KalPa-kannattajille, HIFK-kannattajille, HIFK-organisaatiolle, molemmille Liiga-joukkueille. Ja kiitos numero 24.

#24-ilta alkoi legendaottelulla 24 All Stars - HIFK 94-95 ja jäällä nähtiin iso pino suomalaisia kiekkolegendoja, Kapanen itse, Jere Lehtinen, Esa Tikkanen, Christian Ruuttu... Isoimman palan legendaottelun kakusta söi kuitenkin yllätyksenä kesken ottelun kaukaloon saapunut numero 24, Konsta Kapanen, ikää puolet pelinumerosta. Wayne Gretzkyn lukuisia kertoja maaleitta jättänyt Tikkanen joutui käyttämään kuuluisaa Tiki-talkiakin, mutta niin vain Konsta taituroi kaksi maalia ja jakoi ottelun maalikuninkuuden yhdessä hieman kokeneemman Harri Rindellin kanssa. Yleisöä oli paikalla hyvin, tunnelma oli lämmin ja ottelu päättyi sopuisasti 4-4. Tosin vierasvoitto oli lähellä, sillä tasoitus syntyi vasta ilman maalivahtia, valmentaja Hannes Kapasen ottaessa riskin. Legendaottelu sisälsi myös erätauon ja pari aikalisää, jolloin mediakuutiolta kuultiin Jari Kurrin, Ron Francisin, Ville Peltosen ja Kasperi Kapasen videotervehdykset.

Juhlallisuudet oli rakennettu sankarin näköiseksi, tyylikkääksi ja tunteikkaaksi. Yleisö nousi seisomaan kun perhe Kapanen kuulutettiin jäälle, ja istuutui vasta 35 minuuttia myöhemmin kun seremonia oli päättynyt. Tässä välissä nähtiin mediakuutiolta tribuuttivideo ja kuultiin Jarmo Kekäläisen puhe, sen jälkeen toimitusjohtaja Toni Saksmanin ja Samin itsensä puhe. Sen jälkeen jäälle saapuivat KalPa-legendat joiden numerot on jäädytetty jo aiemmin, Jouni Rinne ja Pasi Kuivalainen. Lopuksi numero 24 nousi kattoon. Tunnelma oli yhtä aikaa hyvin lämmin, mutta ihokarvat pystyyn saava. Yleisö kuunteli aivan hiljaa, mutta Kapasen puhe sai useat suuret väliaplodit. Lopulta paidan noustessa korkeuksiin, desibelit nousivat todella korkealle kansan huutaessa rytmikkäästi illan sankarin nimeä.

Isot juhlallisuudet ovat usein kotijoukkueelle haastava lähtökohta otteluun, kun ottelua lähdetään voittamaan illan sankarille kotiyleisön edessä, ja samaan aikaan vastustaja pääsee otteluun ilman paineita. Lauantaina KalPa todella halusi voittaa ottelun Kapaselle ja se näkyi jäällä, eikä joukkuetta horjuttanut edes pelaavan maalivahdin viime hetkellä vaihtamaan joutuminen. Patrick Davis huudatti loppuunmyytyä kotiareenaa ensin kaksi kertaa, kunnes Jonne Tammela kasvatti johdon jo kolmeen maaliin. Kun kolmatta erää oli jäljellä noin viisi minuuttia, Joonas Järvinen ja Daniel Grillfors toivat HIFKin enää maalin päähän. Lopulta kotivoiton sinetöi minuutti ennen täyttä aikaa tyhjään maaliin kiekon sijoittanut Antti Halonen.

Eero Kilpeläisen nollapeliputki 209,50 minuuttia on edelleen voimassa. Kun Samu Perhonen ehti pitää nollan 54,50 minuuttia, pysyi Savon ylpeyden maali koskemattomana yhteensä peräti 264,30 minuuttia, mikä on SM-liigan uusi ennätys. Niin kotivoiton kuin nollaennätyksen takana oli koko joukkueen erinomainen ja uhrautuva taistelu. Joukkueen tunnetilasta hyvä osoitus nähtiin ottelun jälkeen kun Perhonen kävi kiittämässä ja villitsemässä riehakkaasti kannattajia, ja kannattajathan riehaantuivat.

Ottelussa nähtiin myös paljon symboliikkaa. Päivämäärä oli 24.10. kun kattoon nousi paita numero 24, KalPa voitti ottelun 4-2 Kasperi Kapasen pelinumeron ollessa 42 ja Veikkaus palautti rahat kotivoittoon uskoneille 2,4 kertaisena. Lisäksi KalPa nousi neljännellä peräkkäisellä voitolla 24 pisteeseen. Eikä tässä vielä kaikki, sillä KalPan avausmaali syntyi ajassa 7.24 - Kapasen pelinumero - toinen maali syntyi ajassa 27,21 - Rinteen pelinumero - ja neljäs maali syntyi ajassa 59,01 - Kuivalaisen pelinumero.

Suuri, lämmin ja nöyrä kiitos yleisölle. Te teitte tästä ottelutapahtumasta ikimuistoisen suurella tunteella mukana elämisellä jo legendaottelun aikana, mutta erityisesti juhlallisuuksien ja Liiga-ottelun aikana. KalPa halusi ja pystyi kiittämään teitä siitä onnistuneella ottelutapahtumalla, näyttävällä ottelulla ja herkullisella kotivoitolla.

Myös seuraava kotiottelu on herkullinen, se on yhdistelmä lauantai-ilta ja Järvi-Suomen derby eli KalPa-JYP. Tervetuloa, paikanpäällä näet ja koet enemmän!