KalPan ilotulitus liikaa SaiPalle, Janne Keräselle kypärätemppu

SaiPa - KalPa 4-6 (1-1, 1-1, 2-4)

Tilastot täällä.

Perjantaina KalPa tarjosi kotiyleisölleen erinomaisen ottelun, yhden koko kauden parhaista kotiotteluista. Silloin keltapaidat kärsivät vielä maalintekemisen vaikeudesta, mutta tuloksena oli silti tärkeä voitto TPS:stä. Tiistaina KalPa esitti kannattajilleen peräti kuuden maalin ilotulituksen ja kaivoi toisen peräkkäisen tärkeän voiton, nyt Lappeenrannasta. 

Kun KalPa ja SaiPa ovat pelanneet nyt tämän kauden runkosarjan keskinäiset ottelunsa, ovat savolaiset parempia eteläkarjalaisia voitoin 3-1. 2000-luvulla KalPa on ollut SaiPaa parempi keskinäisissä otteluissa jo kahdeksalla kaudella, SaiPa yhteensä kolmella kaudella. 

Voitto oli KalPalle iso voitto sarjataulukon kannalta. Se oli vähintään yhtä iso myös henkisesti, yhden suurimmista mestarisuosikeista vieraana ja kolme kertaa takaa tasoihin nousemisen jälkeen. Lisäksi perjantaina hyviä merkkejä osoittanut ylivoima jauhoi tiistaina kaksikin maalia sekä joukkue iski kertaalleen myös alivoimalla. Hyvin positiivista oli myös viimeisten minuuttien maalirallissa, puoleen minuuttiin kolme osumaa, KalPan niskan päälle nouseminen ja sen jälkeen nuoren joukkueen riittävän rauhallisesti puolustamaan pystyminen.

Tiistain voitto jos joku on voitto, jonka voi sanoa kasvattavan joukkueen itseluottamusta. Tällaisia voittoja tarvitaan tulevissa pudotuspeleissä, ja KalPa osoitti, että sillä on kaikki eväät sellaisiin myös yltää. Maaleista vastasivat tällä kertaa Janne Keränen peräti kypärätempun mitalla sekä lisäksi Joni Nikko, Patrick Davis (1+2) ja Jesse Mankinen (1+1). Mikael Ruohomaa ja Santeri Lukka kirjauttivat kumpikin pisteet 0+2. Eero Kilpeläinen tarjosi joukkueelleen jälleen mahdollisuuden voittaa 28 torjunnallaan.

Lappeenrannassa nähtiin myös kaksi uutta KalPan seuraennätystä Liigassa. Lukka paransi kahteenkin kertaan tulokaspuolustajien piste-ennätystä, joka on nyt 19 pistettä. Samalla hän paransi jo omissa nimissään ollutta tulokaspuolustajien syöttöennätystä niin ikään kahdesti, joka on nyt 15 syöttöä. Lisäksi Janne Keränen nosti piste-ennätyksensä 29:stä 32:een sekä Mikael Ruohomaa omansa 36:sta pisteestä 38:aan pisteeseen. Ennätyksensä laukoi myös Nikko, jolla on maaleja tällä kaudella nyt 11.

Lappeenranta on ainoa Liiga-kaupunki, missä KalPa pelaa tällä kaudella mustilla pelipaidoilla. Torstaina Savon ylpeyden pelaajat pukevat jälleen tutumpiin keltaisiin vieraspelipaitoihin, kun joukkue matkustaa Vaasaan. Lauantaina on sitten vuorossa paluu kotiyleisön eteen, kun vastustajaksi saapuu Ilves. Liput lauantaille ovat myynnissä jo nyt täällä.

Alla on kaksi upeaa voittoa ja edessä ovat kauden odotetuimmat ja jännittävimmät ottelut! Tervetuloa KalPan toimistolle varmistamaan oma Playoffs-kausikorttisi, lue lisää täältä!


RUNKOSARJAN VIIMEISET KOTIOTTELUT:
- La 27.2. klo 17.00 KalPa - Ilves
- La 5.3. klo 17.00 KalPa - KooKoo
- To 10.3. klo 18.30 KalPa - Lukko