Joukkue-esittelyssä KalPan CHL-vastustaja Växjö Lakers




Seuran nimi:
Växjö Lakers

Perustettu: 1997

Mestaruudet: Ei yhtään. Seura on pelannut vasta kolme kautta pääsarjassa ja pääsi playoffeihin (semifinaaliin) ensimmäistä kertaa vuonna 2014.

Kotiareena: VIDA Areena, katsojakapasiteetti 5750



Joukkueen kolme tähtipelaajaa:

Cory Murphy:
Cory Murphy tuli Växjö Lakersiin viime kaudella. Hän teki 34 pistettä (13+21) 53 SHL-ottelussa ja sijoittui neljännelle sijalle liigan puolustajien pisteissä. 36-vuotias Murphy on pienikokoinen ja tekninen pelaaja, joka omaa hyvän ja tarkan rannelaukauksen. Ylivoimalla Murphy viihtyy hyvin siniviivapelaajana. Ei pelaa niinkään fyysistä peliä, vaan korvaa sen viisaalla ja varmalla puolustuspelillä. Tällä veteraanipelaajalla on tasainen ura takanaan. Hän on pelannut 91 NHL-ottelua Florida Panthersissa, Tampa Bay Lightningissa ja New Jersey Devilsissä. NHL-uran lisäksi Murphy on myös pelannut Suomessa, Sveitsissä ja KHL:ssa.



Robert Rosén:
Kahden SHL:ssa pelatun kauden jälkeen Rosén palasi vuonna 2012 Växjö Lakersin pelaajaksi, jossa oli pelannut jo aiemmin toisessa divisioonassa. Kaudella 2011-12 pelatessaan AIK:n joukkueessa hän sijoittui liigan kärkeen tehtyään 60 pistettä (21+39) 55 pelatussa pelissä. Växjö Lakersin riveihin palatessaan 26-vuotias allekirjoitti neljän vuoden pituisen sopimuksen. Rosén on hyvällä pelisilmällä varustettu maagisia syöttöjä antava pelintekijä, joka saa murrettua tiukankin puolustuksen. Tämä keskushyökkääjä on myös avainpelaaja ylivoiman aikana. Kaiken kaikkiaan Robert Rosén on tehnyt Växjö Lakersissa pelatessaan 244 pistettä 357 ottelussa.


Tomi Kallio:
Veteraanipelaaja Tomi Kallio liittyi Växjö Lakersin riveihin sen jälkeen, kun joukkue nousi ylimmälle sarjatasolle SHL:ssä 2011 ja on ollut siitä saakka joukkueen maalintekijöiden parhaimmistoa. 37-vuotias puolustava hyökkääjä hyvällä maalintekotaidolla varustettuna kuuluu jo ruotsalaisen jääkiekkoilun ikoneihin. Viimeiset 12 kautta hän on pelannut Ruotsin liigassa, jossa hän on pelannut yhteensä 586 ottelua ja tehnyt 439 pistettä Frölundan ja Växjö Lakersin joukkueissa. Suomalainen laitahyökkääjä on pelannut yhdeksissä maailmanmestaruuskisoissa sekä kerran olympialaisissa. NHL-otteluita hänelle on kertynyt 140 kappaletta. Viime kaudella Kallio teki 33 pistettä (11+ 22) 55 SHL:n ottelussa ja käytti hyväkseen tilaisuuden tehdä 200:nnen maalinsa SHL:ssa. Ainoastaan 12 pelaajaa on siihen aiemmin pystynyt.

Uudet pelaajat kaudella 2014-2015:
Stefan Steen, M, Skellefteå (Ruotsi)
Eric Martinsson, P, Rögle (Ruotsi 2. divisioona)
Patrik Lundh, H, Färjestad (Ruotsi)
Tuomas Kiiskinen, H, Donbass Donetsk (KHL)

Joukkueen legendaariset pelaajat:
Johan Markusson
Jeremias Augustin
Shjon Podein
Ilkka Heikkinen

Muuta:
KalPa-kasvatti Tuomas Kiiskinen siirtyi Växjö Lakersin riveihin kesällä 2014, kun hänen KHL-seuransa Donbass Donetsk vetäytyi KHL-liigasta Ukrainan tilanteen vuoksi. Puolustaja Ville Varakas, joka äskettäin solmi uuden kaksivuotisen sopimuksen Växjö Lakersin kanssa, pelasi muutama vuosi sitten kolme kautta KalPa:ssa. 30-vuotias suomalainen päätti ensimmäisen kautensa ruotsissa pelaten 54 peliä ja teki 13 pistettä.

Kiekkosanastoa suomesta ruotsiksi:
Jää = Is
Kiekko = Puck
Maila = Klubba
Aloitus = Tekning
Maali = Mål
Rangaistus = Utvisning
Tuomari = Domare

KalPa - Växjö Lakers ti 7.10.2014 klo 18.30 Data Group Areenalla

Lue infopaketit myös KalPan muista CHL-vastustajista: Adler Mannheim ja Sparta Prague.