KalPan upea taistelu toi voiton – Smith jälleen voittomaalikisan ratkaisijana

Kärpät – KalPa 3–4 vom.

KalPa nousi vaikeuksien kautta maukkaaseen voittoon tiistaina Oulun Raksilassa, kun joukkue onnistui kaatamaan voittomaalikisan päätteeksi Kärpät maalein 3-4. Joukkue oli jo kahden maalin tappiolla, mutta kolmannen erän hieno nousu toi joukkueen tasoihin. Ottelun sankari oli jälleen kerran NHL-tähti Craig Smith, joka onnistui voittomaalikilpailussa ainoana pelaajana maalinteossa.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, sillä ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet saivat luotua muutaman hyvän maalipaikan. Maaleja ei kuitenkaan nähty, vaan erätauolle lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta. Toinen erä ehtikin sitten vanheta vain minuutin, kun laitahyökkääjä Kalle Kerman vei KalPan 0–1 johtoon välittömästi päästyään rangaistusaitiosta takaisin jäälle. Syötön maaliin antoi Tommi Miettinen. Johtoasema kesti kuitenkin vain 22 sekuntia, kunnes Kärppien Kyle Turris kuittasi pelin nopeasti tasoihin Juha-Pekka Haatajan nappisyötöstä.
Ennen erän puoliväliä KalPan peli sekosi kahteen peräkkäiseen rangaistukseen. Vielä Miettisen jäähyn KalPa kesti, mutta Antti Halosen kaksiminuuttisen istunnon aikana Haataja iski Kärpille 2–1 johtomaalin ajassa 29.39. Tämän jälkeen vielä kuusi sekuntia ennen toisen erän päättymistä onnistui Julius Junttila viemään kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon.

Kolmannessa erässä KalPa kokeili hieman kokoonpanomuutoksia ja joukkue heräsi kunnolla taistelemaan ajassa 50.36, kun Sakari Salminen onnistui tekemään 3–2 kavennusmaalin Antti Kerälän ja Antti Halosen esitöistä.  Kärppien maalivahti Johan Backlund pelasti etenkin kaksikon Salminen-Smith monta vaarallista tilannetta ottelun aikana, mutta ei enää puolustaja Adam Masuhrin tulista rannelaukausta ajassa 58.48. Kerälä sai myös 3–3 tasoitusmaaliin syöttöpisteen.

Jatkoajalla KalPa oli pitkään selkeästi parempi joukkue, mutta maalinteko ei onnistunut. 47 sekuntia ennen loppua vihellettiin Miettiselle vielä jäähykin, mutta KalPa säästyi onneksi takaiskulta, ja ratkaisua jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta. Kerman ja Salminen epäonnistuivat ensin omissa yrityksissään, kunnes Smith nousi ottelun ratkaisijaksi. Maalivahti Mikko Koskinen torjui ottelussa yhteensä 24 kertaa sekä Haatajan ja Turrisin rangaistuslaukaukset.

Näin ollen KalPa pääsi kotimatkalle mukanaan kaksi pistettä, joihin voi ottelun alun vaikeuksien jälkeen olla erittäin tyytyväinen. Kilpisotureilta kertakaikkisen hieno taistelu, ja perjantaina jatketaan Bluesia vastaan Trust Kapital Areenalla!