Kovaan vireeseen yltynyt Blues piti pisteet Espoossa

Blues - KalPa 5-2 (3-0, 0-2, 2-0) Tilastot täällä.

Bluesin ja KalPan välinen SM-liigaottelu torstai-iltana Espoossa oli erikoinen, mutta täydet kolme erää viihdyttävä. Avauserässä Bluesin ylivoimapeli toimi kuin elokuvissa, kolme ylivoimaa, kolme maalia ja KalPa oli luonnollisesti vaikeuksissa. Ottelun toiseen erään päävalmentaja Pekka Virta herätteli joukkuettaan vaihtamalla maalille Ari Ahosen tilalle Aleksis Ahlqvistin. Ja KalPa nousi hienosti.

Kaksi erää savolaisten maalilla torjuneelle Ahlqvistille minuutit olivat ensimmäiset KalPa-paidassa. Ensimmäinen erä uuden joukkueen paidassa SM-liigassa olikin poikkeuksellisen komea. Ei päästettyjä maaleja, peräti 17 torjuntaa, omalle joukkueelle 2-0 erävoitto ja kaupan päälle vielä syöttöpiste. Kuten harjoitusotteluissa, "Aake" osoitti, että KalPalla on kaksi hyvää maalivahtia.

Toisessa erässä KalPa tuli peliin mukaan tutun tehomiehen, Adam Masuhrin 4-3 ylivoimatilanteesta laukomalla maalilla. Kausi on pitkä, mutta viime kaudella SM-liigan parhaaksi viivapelotteeksi ylivoimalla noussut mies on aloittanut jälleen vahvasti, kaksi ylivoimamaalia neljässä ottelussa. Toisen savolaismaalin iski jäähyaitiosta läpiajoon karannut Kalle Kerman, se oli alivoimamaali. Toisessa erässä Bluesin ylivoimapeli jauhoi jälleen vahvasti, mutta nyt tehoitta. Tuloksena Ahlqvistin varsin korkea torjuntamäärä.

Kolmannen erän viidennellä minuutilla syntynyt isäntien neljäs maali ei ottelua vielä ratkaissut, mutta noin viisi minuuttia siitä syntynyt viides Blues-maali oli ottelun ratkaisu. Tavoilleen uskollisesti KalPa taisteli hyvin loppuun asti, mutta numerot eivät enää muuttuneet.

Erikoisen ottelun lukemista voisi päätellä KalPan olleen vietävänä Espoossa tasaviisikoin, mikä ei pidä paikkaansa. Blues ansaitsi voittonsa avauserän mahtavalla ylivoimapelaamisella sekä päätöserän puolustamisella ja vastaiskuilla. KalPa koki ensimmäisen takaiskun jo ennen ottelua kun Sakari Salminen sairastui vatsatautiin. Lisäksi ottelussa maalin laukonut Masuhr sekä yhden osuman syöttänyt Timo Salo joutuivat jättämään ottelun kesken. Näin ollen KalPa pelasi päätöserän ainoastaan 15 kenttäpelaajan voimin.

Seuraavassa ottelussa KalPa on jälleen selkeä ennakkosuosikki, kun kysymyksessä on SM-liigakauden ensimmäinen Niiralan Lauantaisauna. Vastustaja on taisteleva SaiPa. Ottelu alkaa kuluvan kauden uutuuden tapaan kello 18.30, ovet aukeavat kello 17.30.