Ykkösvitja villitsi Kuopion illassa – Kolmas kotivoitto peräjälkeen

KalPa – Ässät, 23.9.2016, Data Group Areena

Tilastot tästä.

Mikko Nuutinen iski ottelun tasoihin toisessa erässä.

Ässät ei ole viime vuosina ollut helpoin mahdollinen vastustaja KalPalle. Perjantai-iltana KalPa oli kuitenkin lopulta patapakkaa etevämpi ja nappasi kolmannen perättäisen kotivoittonsa Ässistä lukemin 3-1.

KalPan ykkösvitja oli ottelussa nimensä mukainen, kun Janne Keräsen, Jaakko Rissasen ja Mikko Nuutisen muodostama trio naputteli yhteensä seitsemän pistettä (3+4) ja samainen trio vastasi myös kaikista illan maaleista.

Illan pistenikkarina hääri vasemmassa laidassa pelaava Keränen, joka viimeisteli Liiga-uransa 98. ja 99. maalinsa Ässien verkkoon ja antoi vielä syötön Nuutisen 1-1 –tasoitusosumaan.

Kotijoukkueen pelaamisessa oli paljon samaa kuin tiistain JYP-ottelussa. Ensimmäisessä erässä kone vielä yskähteli, mutta jo toisessa erässä kuopiolaismiehistö oli kiivennyt niskan päälle ja pysyi siellä aina ottelun loppuun asti.

Salama-alku porilaisille

Ässät sai otteluun unelma-alun, kun patapaidat ottivat johtoaseman jo alle minuutin jälkeen. Ässien avausmaalista vastasi Juho Tommila, jonka siniviivalta lähtenyt laukaus oli liikaa maskin taakse jääneelle Eero Kilpeläiselle.

Avausmaalin jälkeen KalPa pyrki ja onnistuikin pääsemään porilaisryhmän paineen alta pois ja sai luotua muutamia vaarallisia hyökkäyksiä. KalPa pääsi kokeilemaan maalintekoa myös ylivoimalla, mutta miesylivoimasta ei tällä kertaa löytynyt ilon aiheita.

Ykkösketjun johdolla ohi

Toisessa erässä kilpipaidat jatkoivat paineistamistaan ja lopulta se myös palkittiin, kun Janne Keränen ja Jaakko Rissanen rakentelivat ketjukaveri Mikko Nuutiselle paikan, jota Nuutinen ei jättänyt käyttämättä ja nosti kiekon ohi Ässät-vahti Ari Ahosen.

KalPa pääsi vielä toisen erän lopussa ylivoimalle Juho Tommilan kampittaessa itsensä kaksiminuuttiselle. Kotijoukkue käytti kolmannen erän alussa jäljelle jääneen ylivoimansa tehokkaasti ja Janne Keränen latoi kuopiolaiset 2-1 –johtoon.

Kolmannen erän loppua kohti edetessä Ässät pyrki hakemaan aggressiivisesti tasoitusosumaa. Porilaiset eivät kuitenkaan onnistuneet ohittamaan Kilpeläistä ja Keränen sai tuikata illan toisen osumansa tyhjään rysään.

Pitkään ei KalPa ehdi kuitenkaan levätä, kun joukkue suuntaa jo heti huomenna kohti Tamperetta ja Hakametsää, jossa vastaan asettuu Ilves. Ottelu alkaa Tampereella kello 17.00