Tiistai-illan trilleristä piste KalPalle

Liiga: KalPa - Sport 4-5 (0-3, 1-0, 3-1, 0-1)

Tilastot tästä.

Juuso Riikolan tavoin koko KalPan joukkue sai painia vaasalaishyökkääjien kanssa läpi ottelun runsain mitoin.

KalPa ja pohjanmaalaisvierailija Vaasan Sport tarjosivat melkoisen jännitysnäytelmän tiistai-iltana Data Group Areenalla. Likimain 4000 silmäparia saivat todistaa kiekkoviihdettä koko rahan edestä, kun ottelun loppuhetkillä ratkaistiin pisteiden kohtalo.

Kolmen ottelun voittoputkessa Kuopioon saapunut vaasalaismiehistö näytti jo ensimmäisessä erässä marssivan voittoon, mutta KalPa nousi vielä rinnalle.

Kolmannessa erästä muodostui varsinainen trilleri, kun KalPa tykitti peräti kolme maalia ja Sport yhden, senkin viimeisellä sekunnilla, jolloin suuntana oli jatkoaika. Siinä Sport oli etevämpi ja nappasi mukaansa kaksi pistettä, jättäen KalPalle yhden pisteen.

Kotkapaitojen salama-alku

Sport oli alussa hereillä, kun se siirtyi jo 54 sekunnin jälkeen 0-1 –johtoon, kun Markus Nenosen rannelaukaus yllätti Eero Kilpeläisen lähietäisyydeltä.

Erän edetessä KalPa siirsi paineen täysin vaasalaisten alueelle ja pääsi kokeilemaan ylivoimaa jopa kolmeen otteeseen, mutta tuloksetta.

Sport ei sen sijaan ylivoimiaan hukannut, vaan käytti ne murhaavan tehokkaasti.  Lassi Kokkala sekä Olavi Vauhkonen osuivat erän loppuhetkillä kerran mieheen, siirryttiin erätauolle vaasalaisten johtaessa peräti 0-3.

Toisella kolmanneksella mukaan pistetaistoon

Toiseen erään KalPa tuli sisuuntuneena. Erän puolivälissä se sai pidettyä paineen pitkään vaasalaisten päädyssä ja sai samalla luotua muutaman vaarallisen maalintekotilanteen.

Erän lopulla KalPan yritys kantoi hedelmää ja pitkän videotarkastelun jälkeen Jesse Mankisen osuma hyväksyttiin. Esityön osumaan tekivät Juuso Riikola ja Otto Leskinen.

Viimeisen erän kotijoukkue aloitti, kuten lopettikin. Välittömästi mylläkkä Sport-päätyyn ja lopulta kiekko aina maaliin asti ja näin Jyri Junnila oli tuonut KalPan jo maalin päähän.

Painostus Sport päädyssä jatkui koko erän ajan ja KalPa pääsi kokeilemaan tasoitusta myös rangaistuslaukauksesta, mutta Sami Mutanen ei onnistunut viimeistelyssä.

Tasoitus kuitenkin lopulta tuli, kun KalPan kakkosvitja pääsi hyökkäämään kolmella kahta vastaan. Leskinen antoi kiekon Balazs Sebokille, jonka laukaus yllätti Rasmus Rinteen täysin ja tilanne oli tasoittunut lukemiin 3-3.

Tasoituksen jälkeen Sport lamaantui täysin ja KalPa käytti tilanteen hyödykseen, kun Jaakko Rissanen kiitti kumauttamalla kuopiolaiset maalin johtoon.

Draamaa ei oltu nähty vielä riittävästi ja Robin Salo toikin punanutut tasoihin ottelun viimeisellä sekunnilla. Jatkoajalla Sport käytti hetkensä uudemman kerran hyväksi ja Ari Gröndahl napautti vaasalaisille kaksi pistettä.

HIkihaastattelussa valmentaja Anssi Laine ja puolustaja Otto Leskinen.

Jos video ei näy laitteellasi, katso se tästä.

Seuraavan kerran KalPa pelaa kotiyleisönsä edessä perjantaina, kun Data Group Areenalla pelataan kauden toinen Savon Derby! Tehdään perjantai-illan saunasta kuumempi kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella, liput otteluun tästä!