Ässät vahvempi Porissa - Keränen osui jälleen

Ässät-KalPa 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Tilastot täältä

Porissa kohtasi keskiviikkona kaksi joukkuetta, joilla molemmilla oli paljon panosta pelissä. Toisena sarjassa oleva KalPa pelaa sijoista 2-4 ja seitsemäntenä ollut Ässät yritti nousta kuuden parhaan joukkoon.

Ottelun alku oli vauhdikas ja viihdyttävä. Avauserä oli pelillisesti KalPan, mutta vain Ässät onnistui maalinteosta. Se rankaisi ainoasta hyvästä paikastaan, kun Niko Ojamäki upotti kiekon verkkoon läpiajosta. KalPan kova paineistus oli myrkkyä porilaisille, mutta maalinteossa vieraat eivät onnistuneet.

Toisessa erässä Ässät pääsi paremmin mukaan peliin. Se lisäsi johtoaan hienon kuvion päätteeksi, kun Ojamäki ja Antti Kerälä petasivat paikan ja Jarno Kärki löi luvuiksi 2-0. Toisen erän paras KalPa-paikka siunaantui Mikko Nuutiselle, joka pääsi yrittämään aivan Ässä-maalin edustalta. Porilaisten maalivahti Andreas Bernard veti kuitenkin pidemmän korren.

Kolmas erä oli jälleen täydellistä KalPan hallintaa, mutta maalipaikoissa viimeinen terävyys puuttui. Vajaat kaksi minuuttia ennen loppua KalPa pääsi kuitenkin vielä peliin mukaan, kun Janne Keränen yllätti Bernardin onnekkaasti Ässä-puolustuksen kautta. KalPan loppukiri jäi kuitenkin tänään vajaaksi.

Ässät nappasi siis itselleen tärkeät kolme pistettä, joilla se nousi sarjataulukossa kuudenneksi. Porilaisten voiton takuumiehenä oli 34 kertaa kiekon eteen venynyt Andreas Bernard. Virkaveli Eero Kilpeläinen joutui torjumaan KalPan päädyssä vain 14 kertaa. KalPan otteissa oli havaittavissa lievää väsymystä eilisen Sport-ottelun takia. Tämä näkyi ajoittaisina helppoina virheinä etenkin omassa päädyssä, joista Ässät pääsi halvoille maalipaikoille.