Skellefteå KalPaa vahvempi Ruotsissa

Skellefteå AIK-KalPa 4-0 ( 0-0, 1-0, 3-0 )

KalPa pelasi CHL-kautensa toisen ottelun Ruotsissa Skellefteåssa. Viikko sitten AIK haki pisteet Kuopiosta, joten KalPalla oli nyt revanssin paikka.

Ottelun alku oli KalPalta terävä, mutta ensimmäisen erän puolen välin tienoilla hallinta siirtyi kotijoukkueelle. Vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan kummassakaan päädyssä juurikaan nähty, joten erätauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. Skellefteå hallitsi peliä ja KalPalla oli vaikeuksia saada konettaan käyntiin. Erä oli rikkonainen, sillä kahden minuutin rangaistuksia jaettiin Skellefteålle kolme ja KalPalle peräti viisi. Aivan erän lopussa Skellefteå sai maalihanat auki, kun Niclas Burström suti kiekon maalin edestä ohi Eero Kilpeläisen.

KalPa sai aloittaa kolmannen erän ylivoimalla, mutta kiekkoa ei vieläkään saatu maaliin asti. Jäähyn loppumisen jälkeen Skellefteån paras pistemies Andrew Calof karkasi läpiajoon ja nosti komeasti rystyltä tilanteeksi 2-0. Maalin jälkeen KalPa sai pientä otetta pelistä, mutta kotijoukkue iski silti seuraavana, kun Pontus Petterström laukoi lukemiksi 3-0. KalPalle tarjoutui ottelun lopussa vielä mahdollisuus päästä peliin mukaan kahden miehen ylivoimalla, mutta Skellefteån uhrautuva puolustus onnistui pitämään maalinsa puhtaana. Ylivoiman jälkeen Skellefteån Emil Pettersson iski loppulukemiksi 4-0.