Raportti: KalPalle kaksi pistettä kärkikamppailusta

Liiga: KalPa - TPS 2-1 ja. (1-0,0-1,0-0,1-0)

Tilastot täällä.

Torstai-iltana Data Group Areenalla kohtasivat kaksi huippujoukkuetta, kun sarjakakkosena majaileva KalPa sai vieraakseen kolmantena olevan TPS:an

Ottelusta ei tunnetta puuttunut ja edellisten kohtaamisten tapaan taistelu pisteistä oli tiukka. Liigan kovin kotijoukkue KalPa oli kuopiolaisyleisön iloksi vahvempi jatkoajalle venyneessä ottelussa ja kaksi pistettä jäivät Pohjois-Savoon loppunumeroin 2-1.

Kamppailun sankariksi nousi jatkoajalla puolustaja Juuso Riikola, joka iski kauden kolmannella maalillaan kilpipaidoille arvokkaan lisäpisteen. Syötön maaliin tarjoili KalPan ensimmäisestä osumasta vastannut Matias Myttynen.

Eero Kilpeläinen oli maalillaan totutun varma ja torjui ottelussa yhteensä 20 kertaa. Kilpeläinen onkin tehnyt hienon paluun loukkaantumisen jälkeen ja juvalaislähtöinen maalivahti on päästänyt kolmessa edellisessä ottelussa selkänsä taakse vain kaksi kiekkoa.

Kotijoukkue johtoon ylivoimalla

TPS aloitti ottelun räväkästi ja turkulaisten Ilkka Heikkinen saikin kiekon jo kertaalleen Eero Kilpeläisen vartioimaan KalPa-rysään, mutta lopulta osuma hylättiin, kun TPS-pelaaja oli maalivahdin alueella.

KalPa nosti tasoaan hylätyn osuman jälkeen ja käytti TPS:n jäähyilyn armotta hyväkseen. Ylivoimamaalista vastasi kakkokenttä, Jesse Mankinen ja Tommi Jokinen tarjoilivat tekopaikan Matias Myttyselle, joka naputteli Savon kiekkoylpeyden 1-0 -johtoon. Osuma oli Myttyselle jo kauden kymmenes.

Peliin alkoi ensimmäisen erän toisella puoliskolla syntyä lisää tunnetta, joka konkretisoitui Niko Mikkolan ja Jerry Ahtolan jatkuvan nokittelun myötä.

Toiseen erään mustapaitainen TPS tuli selkeästi sisuuntuneena ja sai vietyä pelin KalPan päätyyn. Kuopiolaisten puolustus joutui Eero Kilpeläisen johdolla tekemään hartiavoimin töitä turkulaisten aktiivisen pelin myötä ja TPS:n Timi Lahtisella oli oiva tilaisuus tasoittaa puntit päästessään nokikkain Kilpeläisen kanssa. Tolppaa pidemmälle laukaus ei kuitenkaan ehtinyt ja tilanne säilyi tasoissa.

TPS:n pelaaminen pakotti KalPan myös jäähyilemään. Santeri Lukan ja Jaakko Rissasen kaksiminuuttiset kostautuivat tasoituksen muodossa, kun Henrik Tallinder laukoi tarkalla kudilla TPS:n tasoihin ajassa 36.16 kahden miehen ylivoimalla.

Kolmannessa erässä nähtiin molemmilta joukkueilta varovaista pelaamista, kun joukkueet pyrkivät minimoimaan virheitä. Erän loppuhetkillä TPS pyrki nopeilla hyökkäyksillä rikkomaan kuopiolaisten puolustuspeliä ja se saikin luotua muutamia tekopaikkoja, mutta KalPa pelasi viimeiset minuutit varmasti ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla molemmat joukkueet saivat oman hallintansa, mutta TPS:n Dave Spinan harhautus hyökkäyssiniviivan tuntumassa koitui kohtalokkaaksi, kun Janne Keränen avasi pelin nopeasti Matias Myttyselle jonka syöttö tavoitti takatolpalle unohtuneen Juuso Riikolan. Riikola ei paikasta erehtynyt vaan ohitti nostollaan TPS-vahti Aleksandar Georgievin.

KalPa pelaa viikon viimeisen ja kolmannen ottelunsa lauantaina Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. Seuraavan kerran kotijäällään KalPa on tulessa ke 11.1., jolloin vieraana on Tampereen Ilves.

- Ke 11.1. klo 18.30 KalPa - Ilves  <- Osta liput!
 - Pe 20.1. klo 18.30 KalPa - Tappara  <- Osta liput!