Raportti: Huikea kotivire sai jatkoa - Tappara nurin kärkimittelössä

Liiga: KalPa - Tappara 3-2 (2-0,1-1,0-1)

Tilastot täältä.
Kovien taklauksien lisäksi Jyri Junnila niittasi KalPan kolmannen maalin ylivoimalla.

Data Group Areenan lauantai-illassa nähtiin Liigan-kierroksen ehdoton herkkupala, kun kärkijoukkueet Tappara ja KalPa mittelivät pisteistä.

Kuopiolaisryhmä siirtyi jo ensimmäisessä erässä johtoon, eikä siitä enää luopunut vaan korjasti pisteet loppunumeroin 3-2.

Illan tehomiehinä häärivät Jyri Junnila sekä Santeri Lukka, molemmille tilastoihin 1+1 -merkinnät. Denis Godla oli jälleen maalilla varma ja pysäytti kaikkiaan 14 laukausta.

Ryminällä otteluun sisään

Ottelun alku oli kaukana varovaisesta, kun molemmat joukkueet tulivat otteluun mukaan heti ensimmäisestä aloituksesta lähtien.

Erän edetessä KalPa sai pidettyä pitkään kiekkoa hallussaan Tapparan alueella ja onnistui rakentelemaan muutamia vaarallisia tekopaikkoja. Montaa paikkaa KalPa ei lopulta tarvinnut, kun kiekko löytyi Tappara-vahti Teemu Lassilan selän takaa. Jaakko Rissanen pääsi nousemaan kulmasta maalille ja tarjosi kiekon siniviivasta nousseelle Santeri Lukalle, joka sijoitti kiekon alakulmaan.

KalPan johto lujittui kahteen maaliin huippuvireisen Matias Myttysen johdosta. Tamperelaislähtöinen keskushyökkääjä täräytti kiekon vastahyökkäyksen päätteeksi Tappara-maaliin ja erätauolle siirryttiin KalPan kahden maalin johtoasemassa.
Ylivoimaosumat keskimmäisessä erässä

Toiseen erään kirvesrinnat tulivat pirteästi ja se pääsi pelaamaan erän alkajaisiksi ylivoimaa, mutta Denis Godla oli maalilla terävänä ja esti tamperelaisten pahimmat lähentelyt.

Myös KalPa sai oman ylivoimamahdollisuutensa erän puolivälissä ja 3-0 -oli lähellä, kun sekä Mikko Nuutinen että Jyri Junnila kilauttelivat tolppia.

Tappara pääsi myös toistamiseen ylivoimalle ja viimein se kantoi hedelmää maalin muodossa. B-pisteen kaarelta ampunut Teemu Nurmi yllätti Godlan laukauksellaan.

KalPa pääsi kuitenkin takaisin kahden maalin karkumatkalle, kun ykkösvitjan oikeassa laidassa viilettävä Jyri Junnila sivalsi kiekon suoraan Rissasen syötöstä Tapparan verkkoon.
Viimeisen erän alkuun Tappara tuli kovalla intensiteetillä ja kavennusmaali oli lähellä jo erän ensimmäisellä minuutilla, kun Jani Lajunen ja Jukka Peltola rakentelivat Henrik Haapalalle avopaikan, jota kuitenkin rikottiin jäähyn arvoisesti ja kavennusosuma jäi syntymättä.

Erän puolivälissä pirkanmaalaismiehistön kavennusmaali näki päivänvalon. Pitkän pyörityksen päätteeksi Aleksi Salonen siniviivalta lähtenyt lyöntilaukaus painui KalPa-maaliin Lajusen tehdessä liikkuvan maskin Godlan eteen.

Tappara haki kolmannen erän loppuun asti raivoisasti tasoitusta, mutta KalPa-puolustus ja Godla kestivät. Näin ollen pisteet jäivät Kuopioon. Samalla KalPa nousi tasapisteisiin Tapparan kanssa ja molemmilla on 21 pelatun ottelun jälkeen kasassa 45 pistettä.

Hikihaastattelussa pyörähtivät valmentaja Anssi Laine ja hyökkääjä Jyri Junnila.

Jos video ei näy laitteellasi, katso se tästä.

Tiivis ottelurytmi jatkuu myös ensi viikolla, jolloin on jälleen vuorossa kolmen ottelun viikko. Tiistaina KalPa on tulessa Porissa, torstaina taas Vaasassa. Viikon päättää la 26.11. pelattava kotiottelu JYPiä vastaan.