Mitkä ovat ensimmäiset ajatukset Järvi-Suomen derbystä semifinaaleissa?

Lauantai-iltana varmistui, että Liigan semifinaaleissa nähdään historian kolmannen kerran Järvi-Suomen derby.

Keväällä 1991 KalPa eteni finaaleihin puhtaasti voitoin 3-0 ja keväällä 2009 oli JYPin vuoro edetä finaaleihin voitoin 4-1. Minkälaisia ensimmäisiä ajatuksia tulevat semifinaalit herättivät KalPa-leirissä sunnuntaina?


KalPan ja JYPin välisten ottelusarjojen voitot playoffseissa ovat
tasan 1-1. Nyt on aika lähteä hakemaan naapurista niskalenkkiä.


"Tämä on huikea mahdollisuus! Kun laitetaan asioita perspektiiviin, KalPa on yhden kerran aiemmin pelannut Liigan finaaleissa, ja siihen olisi taas mahdollisuus. Luotto on vahva joukkuetta kohtaan. Haaste on äärimmäisen kova, silti mieluinen. Nyt pelataan vähän muustakin kuin Pönttövuoren mestaruudesta", päävalmentaja Pekka Virta.

"Pelit kovenee ja sehän sopii meille! Joukkue on valmiina vastaamaan haasteeseen ja niin on myös yleisö Niiralan montussa - se nähtiin viimeistään viime keskiviikkona kun aallot kiersivät katsomossa ja tunnelma oli huikea. Nyt lähdetään koko Savonmaan voimin rakkaan naapuriseuran kaatoon, tästä kyydistä ei kannata jäädä paitsi!", maalivahti Eero Kilpeläinen.

"Huikee sarja tulossa! Tunteita, kovia ja hienoja tilanteita on varmasti odotettavissa. Molemmat joukkueet ovat todella vahvoja kotona, joten vieraspelaaminen nousee isoon rooliin lopputuloksen kannalta. Savolainen kiekkoyleisö on ollut huikeesti mukana tähän mennessä ja isoja tunteita tullaan näkemään myös siltä puolelta. Yks toive mikä mulla olis yleisölle on, että saatais vielä enemmän keltaista väriä katsomoon!", puolustaja Joonas Lyytinen.

"Pelit JYPiä vastaan sytyttävät aina vähän normaalia enemmän. Jo runkosarjassa oli tiukkoja matseja ja upee meininki molemmissa halleissa. Uskon, että tunnelma ainakin Niiralan montussa paranee vielä entisestään. Huikeeta päästä pelaamaan näitä pelejä!", hyökkääjä Jaakko Rissanen.

"Mielenkiinnolla näin JYPin tulevan vastaan. Rakas vihollinen tuosta läheltä, aina on ollut kovia vääntöjä heidän kanssa. Nyt pelataan isoista asioista, ja kaikki kivet on käännettävä kun vieläkin pidemmälle halutaan mennä. Näissä KalPa-JYP peleissä on vielä oma hohtonsa, vaikka muutenkin nyt pelataan jo isoista asioista näissä otteluissa", KalPa-legenda Jari Pulliainen.

Liput KalPan ja JYPin välisiin semifinaaleihin ovat saatavilla täältä!


Semifinaalit, otteluohjelma:
 - Ke 5.4. klo 18.30 KalPa - JYP
 - Pe 7.4. klo 18.30 JYP - KalPa
 - La 8.4. klo 17.00 KalPa - JYP
 - Ma 10.4. klo 18.30 JYP - KalPa

 - Ke 12.4. klo 18.30 KalPa - JYP (tarvittaessa)
 - Pe 14.4. klo 18.30 JYP - KalPa (tarvittaessa)
 - La 15.4. klo 17.00 KalPa - JYP (tarvittaessa)