Kova taistelu ei riittänyt, Tappara vei Suomen mestaruuden

KalPa-Tappara 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

Tilastot täältä

KalPan ja Tapparan välisen finaalisarjan kuudes ottelu pelattiin torstaina Kuopiossa. Tappara johti sarjaa 3-2, joten mestaruus oli katkolla tamperelaisille.

Ottelun avauserä oli tuttuun tapaan tasainen, eikä maaleja nähty. KalPa pääsi aiempia otteluita paremmin Tapparan keskialueen puolustuksen ohi, mutta maalipaikoille murtautuminen tuotti vaikeuksia.

Tappara siirtyi johtoon toisen erän puolessa välissä alivoimalla, kun Blake Parlett karkasi läpiajoon ja ujutti kiekon Eero Kilpeläisen längeistä sisään.

KalPa löi kuitenkin pelin nopeasti tasoihin, kun Eetu Luostarinen laukoi komean rannelaukauksen oikeaan ylänurkkaan. Maali oli Luostariselle uran ensimmäinen playoffseissa.

Toisessa erässä KalPa oli hallitsevampi osapuoli ja sai luotua painetta Tapparan päätyyn. Tapparan tiivis maalineduspelaaminen kuitenkin toimi jälleen moitteettomasti, eikä KalPa päässyt hakkaamaan irtokiekkoja sisään.

Kolmas erä oli jälleen pelillisesti äärimmäisen tasainen. Tappara siirtyi johtoon reilut 11 minuuttia ennen loppua, kun Juhani Jasun rystylaukaus yllätti Kilpeläisen.

Tapparan johtomaalin jälkeen peli pyöri Tamperelaisten päädyssä, mutta tolppaa lähemmäs tasoitusta KalPa ei päässyt. Neljä sekuntia ennen loppua Blake Parlett iski vielä tyhjään maaliin loppulukemiksi 1-3.

Tappara nappasi siis neljännen voittonsa sarjassa ja sitä myötä Suomen mestaruuden. KalPalle komean kauden päätteeksi kaulaan hopeamitalit.