Kolmannen erän kiri toi tulosta - KalPalle avausvoitto CHL:ssä

9.9.2016 Data Group Areena
Champions Hockey League: KalPa - Vienna Capitals 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)



Ville-Vesa Vainiola teki ottelun loppuhetkillä kaksi maalia ja ratkaisi voiton kuopiolaisten hyväksi.

KalPan tämänvuotinen CHL-taival ei ole ollut helppo, kun kahdesta aiemmasta ottelusta tuloksena oli kaksi tappiota. Perjantai-iltana Data Group Areenalla tilanteeseen tuli kuitenkin muutos, kun KalPa nappasi voiton hurjan kirin jälkeen itävaltalaisesta Vienna Capitalsista luvuin 3-1.

KalPa sai otteluun hyvän startin ja aktiivinen pelaaminen tuotti tulosta, kun savolaisryhmä pääsi heti ottelun alkuhetkillä pelaamaan 5-3 -ylivoimaa, jossa onnistumisia ei kuitenkaan nähty. Sen sijaan vierasjoukkue hyödynsi hieman myöhemmin syntyneen 4 vs. 4 -erikoistilanteen hyvin, jolloin Jerry Pollarstronen laukaus lipui ohi Eero Kilpeläisen.

Lisää liikettä

Toisessa erässä KalPa lisäsi liikettään selvästi, joka näkyi Capitalsin puolustuspelaamisessa. Wieniläiset tukkivat keskialueen tehokkaasti, eikä kotijoukkue juurikaan päässyt potentiaalisille maalintekopaikoille. Capitalsilla oli myös omat paikkansa lisätä johtonsa jo 0-2:een.

Yksi parhaista tekopaikoista syntyi toisen erän keskivaiheille, kun Rafael Rotter karkasi läpiajoon, mutta Kilpeläinen ei jättänyt itävaltalaishyökkääjälle mahdollisuuksia ja peli säilyi 0-1 -tilanteessa.

Ottelun käännekohta löytyi kolmannesta erästä, kun KalPa sai lukuisten tehottomien ylivoimatilanteiden jälkeen viimein hyödynnettyä erikoistilanteensa Santeri Lukan laukoessa KalPan 1-1 -tasoihin ajassa 52.43. Kotijoukkue sai tasoitusosumasta selvästi lisävirtaa ja illan sankari Ville-Vesa Vainiola karkasi läpiajoon ajassa 55.43, eikä erehtynyt ja laittoi kiekon ohi Capitals-vahti David Kickertin.

Vainiola karkasi muutamaa minuuttia myöhemmin vielä toistamiseen läpiajoon, jossa häntä kuitenkin rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Vainiola näytti kotiyleisölle maalinteko-osaamistaan ja upotti kiekon varmasti maaliin. Tälläkin kertaa kiekko löysi tiensä verkkoon Kickertin jalkovälistä.

Ottelun lopussa Capitals haki vielä kavennusosumaa ilman maalivahtia, mutta lisäosumia ei enää syntynyt ja kamppailu päättyi kotijoukkueen voittoon.

Taistelu N-lohkon toisesta jatkopaikasta jatkuu sunnuntaina Wienissä, kun joukkueet kohtaavat toisen kerran. Capitalsin kotiottelusta KalPalle kelpaa vain kolmen pisteen voitto, jotta jatkopaikka irtoaisi. Capitalsille puolestaan riittää yksi piste jatkopaikan varmistukseen.

Tilastot

Maalit:
12.14 0-1 Jerry Pollarstrone (Jamie Fraser, Taylor Vause) TV
52.43 1-1 Santeri Lukka (Balazs Sebok, Joonas Lyytinen) YV
55.43 2-1 Ville-Vesa Vainiola (Sami Mutanen)
57.30 3-1 Ville-Vesa Vainiola RL

Rangaistukset:
KalPa: 4 x 2min = 8min
Vienna Capitals: 6 x 2min = 12min

Maalivahtien torjunnat:
KalPa, Eero Kilpeläinen: 26 torjuntaa
Vienna Capitals, David Kickert: 32 torjuntaa

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- Pe 16.9. klo 18.30 KalPa - Pelicans, Liiga-avaus!
- Ti 20.9. klo 18.30 KalPa - JYP