KalPan kova kiri jäi hieman vajaaksi - JYP vei pisteet

JYP-KalPa 5-3 (3-0, 2-2, 0-1)

Tilastot täältä

Jyväskylässä pelattiin torstai-iltana todellinen kuuden pisteen peli. KalPa ja JYP olivat ennen ottelua sarjataulukossa sijoilla kolme ja neljä, eron ollessa neljä pistettä KalPan hyväksi.

Ottelun avauserä oli todella erikoinen. KalPa tuli otteluun todella pirteällä jalalla ja jokainen kentällinen sai luotua hyviä maalintekotilanteita. Kuopiolaiset hallitsivat tapahtumia lähes koko avauserän, mutta tulostaululla se ei näkynyt. Kotijoukkue viimeisteli vähäisistä paikoistaan tyrmäävällä tehokkuudella.

JYP siirtyi ottelussa johtoon ensimmäisellä laukauksellaan, kun loukkaantumisen jälkeen paluun kaukaloon tehnyt Michel Miklik laukoi ylivoimalla isännät johtoon.

Viisi minuuttia tästä Janne Tavi karkasi täysin yllättäen läpiajoon ja lisäsi JYPin johdoksi 2-0. JYP karkasi vielä erässä kolmen maalin johtoon hieman onnekkaasti, kun Mikael Seppälän blokkaama kiekko kimposi suoraan Jerry Turkulaisen lapaan, jolla oli helppo työ iskeä laatta verkkoon.

KalPa ei saanut toiseen erään haluamaansa alkua, vaan JYP lisäsi johtoaan kahdella maalilla. Ensin Ossi Louhivaara laukoi tilanteeksi 4-0 ja 28 minuutin pelin jälkeen Antti Suomela iski komean hyökkäyksen päätteeksi lukemiksi 5-0.

Vaikka ottelu oli ennen puoltaväliään todella tylysti 5-0, KalPa ei luovuttanut. JYP hölläsi hieman otettaan ja KalPa käytti sen hyväkseen. Matias Myttynen avasi kuopiolaisten maalihanat komealla soolomaalilla ja vielä erän lopussa Jesse Mankinen tälläsi suoraan Myttysen syötöstä numeroiksi 5-2.

Kolmannen erän alussa KalPa pääsi kokeilemaan ylivoimaansa ensimmäistä kertaa ja tulosta syntyi heti. Tommi Jokinen toi maalin edestä KalPan jo kahden maalin päähän. KalPa hallitsi peliä taas avauserän tapaan, mutta valitettavasti enää maaleja ei nähty. Lähimmäksi kavennusta pääsi Balazs Sebok, joka kilautti tolppaa.

Vaikka Jyväskylästä ei pisteiden muodossa tuomisia tullut, KalPa osoitti keväällä tarvittavaa sitkeyttä. Sen selkäranka ei katkennut, vaikka peli oli rumasti 5-0 jo toisessa erässä. KalPan pelit jatkuvat lauantaina Kuopiossa, kun vastaan asettuu SaiPa.