KalPan kausi Nuorten SM-liigassa päättyi villi kortti -kierroksen jatkoerään

KalPa sijoittui Nuorten SM-liigan runkosarjassa seitsemänneksi ja villi kortti -kierroksen vastustajaksi tuli kymmenenneksi sijoittunut Pelicans. Ottelusarjan ratkaisu nähtiin perjantai-iltana Kuopiossa ja Pelicans jatkaa neljännesfinaaleihin, KalPan kohtalona oli kauden päättyminen.

Torstaina Lahdessa Pelicans aloitti ottelusarjan nousemalla 5-4 voittoon ja se saapui perjantaina Kuopioon 1-0 johdossa. Pakkovoiton edessä ollut KalPa ratkaisi toisen ottelun kolmannessa erässä ja tasoitti 7-3 tuloksen myötä voitot 1-1:een.

Nuorten SM-liigan pudotuspelien tässä vaiheessa jatkoon menevä joukkue ratkaistaan pisteiden perusteella, maalieroilla ei ole merkitystä. Pisteiden ollessa kahden ottelun jälkeen tasan, seuraa kolmas ottelu, joka pelataan yhtenä 20 minuutin jatkoeränä, kolme vastaan kolme -pelinä. Jatkoerä pelataan täyteen aikaan asti, joten ottelu ei pääty ensimmäiseen maaliin.

Jatkoerä päättyikin 1-1, joten ottelun ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta. Sen ainoa maalin tehnyt pelaaja oli vieraiden Jonne Jantunen, ex-KalPa-pelaaja Marko Jantusen poika, joten ottelu päättyi lahtelaisilta kädet pystyssä ja kuopiolaisilta päät painuksissa.

Nuorten SM-liigajoukkueella on Kuopiossa kaksi selkeää tavoitetta, kehittää pelaajia Liiga-joukkueeseen sekä menestyä mahdollisimman hyvin Nuorten SM-liigassa. Tällä kaudella tie pudotuspeleissä päättyi ensimmäiselle kierrokselle, mikä on luonnollisesti pettymys. Vastaavasti poikkeuksellisen monta pelaajaa pystyi tällä kaudella kehittymään niin paljon, että kykeni lunastamaan itselleen hyvää roolia Liiga-joukkueessa, mistä kuuluu kiitos pelaajien ja valmennuksen tekemälle kovalle työlle.