KalPalle tappio kärkikamppailussa

Tappara-KalPa 3-2 (1-0, 1-2, 1-0)

Tilastot täältä

Tampereella lähtökohdat lauantai-illan otteluun olivat mielenkiintoiset. Tappara ja KalPa löytyivät sarjataulukossa sijoilta yksi ja kaksi ja joukkueita erotti vain yksi piste Tapparan hyväksi.

KalPa sai ensimmäisen jäähynsä seitsemän minuutin pelin jälkeen ja Liigan paras ylivoimajoukkue Tappara rankaisi heti. Ylivoimaa oli pelattu vain 20 sekuntia, kun Sebastian Repo löysi kiekon maalineduskamppailun seasta ja laukoi isännät johtoon.

Toisen erän alussa Tappara lisäsi johtoaan onnekkaasti. Harmittoman näköisessä tilanteessa kiekko kimposi Juuso Riikolan mailasta ohi Denis Godlan. Maalintekijäksi löydettiin Joona Luoto.

KalPa kuittasi Tapparan maalin välittömästi, kun Eetu Luostarinen yllätti Tappara-maalivahti Dominik Hrachovinan rannelaukauksella. Maali oli loistavasti esiintyneelle Luostariselle Liigauran ensimmäinen. Pari minuuttia Luostarisen maalin jälkeen KalPa tasoitti ottelun. Janne Keränen löysi komealla syötöllä Jaakko Rissasen, jolla oli helppo työ iskeä kiekko reppuun.

Kolmannen erän loppupuolella Tapparan Henrik Haapala osoitti, miksi hän johtaa Liigan pistepörssiä. Komean yksilösuorituksen päätteeksi Haapala laukoi Tapparan voittomaaliksi jääneen 3-2 -osuman.

Ottelu oli kokonaisuudessaan äärimmäisen tasainen. Molemmat joukkueet pystyivät luomaan hyviä pitkiä hyökkäyksiä, mutta Tappara pääsi tänään ehkä hieman vaarallisemmille maalintekopaikoille. KalPan pelissä nähtiin kuitenkin suuri parannus torstain Ilves-otteluun verrattuna. Voitolla Tappara kasvatti sarjajohtoaan neljään pisteeseen, KalPa jatkaa edelleen toisena.

- Pe 16.12. klo 18.30 KalPa-Pelicans  <- Osta liput!
 - Ke 28.12. klo 18.30 KalPa-Ässät  <- Osta liput!