KalPalle kevään kolmas mitali, B-nuorille Suomen mestaruus!

Oulussa pelattiin lauantaina ja sunnuntaina B-nuorten final four -lopputurnaus.

Lauantain välierässä runkosarjan kolmas KalPa kohtasi runkosarjassa sijalle kaksi yltäneen Tapparan. Ottelun varsinainen peliaika päättyi tasan 5-5. Jatkoerässä, ajassa 62.44 Teemu Pyykkönen ratkaisi 5-6 maalillaan ottelun ja finaalipaikan KalPalle. Ottelun tilastot täällä.

Sunnuntain finaalissa vastustajaksi asettui Blues, joka oli runkosarjan viides. Espoolaiset siirtyivät ottelussa jo 0-2 johtoon ja myöhemmin vielä 2-3 johtoon, mutta kuopiolaiset osoittivat sitkeyttään. Severi Immonen vastasi 1-2 maalista, Aleksi Klemetti 2-2 ja 3-3 tasoituksista. Kun jatkoerää oli pelattu 5.08, Klemetti viimeisteli kypärätemppunsa, KalPa oli mestari ja savolaisten juhlat olivat valmiit alkamaan. Ottelun tilastot täällä.

Joukkueen sisäinen pistepörssi alkusarjassa täällä, SM-sarjassa täällä ja playoffseissa täällä. KalPan pistepörssit saa näkyville klikkaamalla pistepörssin kohdalta "Näytä lisää" ja valitsemalla "Kaikki joukkueet" -alasvetovalikosta KalPa.

Tämä Suomen mestaruus on KalPalle seurahistorian 18. SM-mitali ja kuluvalla kiekkokaudella jo peräti kolmas. Ensin naiset voittivat maaliskuussa SM-pronssia ja aiemmin tänään sunnuntaina B2-nuoret toivat Kuopioon SM-pronssia. Kyseessä on seuran historiassa toinen kahden SM-mitalin päivä. Ensimmäinen koettiin keväällä 1996, kun Kuopion jäähallissa varmistuivat peräkkäisissä otteluissa A-nuorten SM-hopea sekä C-nuorten Suomen mestaruus.

Onnittelut koko joukkueelle sekä kaikille mestaruuden arvoisen kauden eteen töitä tehneille!



Tämä on meidän kevät! Tämä joukkue voitti KalPan historian neljännen Suomen mestaruuden. Kuva: Leijonat.fi.