KalPa valmis iskemään Fribourg-Gotteronin kimppuun



Vaikka Liiga-ottelut ovatkin tauolla, riittää usealla suomalaisjoukkueella tosipelejä myös taukojen aikana pelattaviksi ja näin on myös KalPalla. CHL:n Round of 16 -otteluiden ensimmäiset kierrokset pelataan tiistaina ja KalPa pääsee sveitsiläisen Fribourg-Gotteronin kimppuun kotiareenallaan, joka on joukkueen johdon mukaan hyvä asia.

- Se sopii meille erittäin hyvin ja ensimmäisen ottelun merkitys on ollut näissä sarjoissa iso, joukkueen valmentaja Sami Kapanen kertoo.

Kapasen mukaan tunnelma joukkueen sisällä on hyvä ja odottava ennen tiistai-illan kamppailua.

- Ollaan pelattu todella vahva alkukausi niin CHL:n kuin Liigankin puolella ja tiedämme, että meillä on hyvät mahdollisuudet edetä pidemmälle. Nyt kuitenkin pelataan paikasta Euroopan kahdeksan parhaan seurajoukkueen joukossa, joka on oikeasti iso asia.

KalPan vastustaja, Fribourg-Gotteron on Kapasen mukaan KalPalle erinomainen haaste.

- Sieltä löytyy runsaasti yksilötaitoa, ja joukkue pelaa vakuuttavaa ylivoimapeliä. Näissä CHL:n pudotuspeleissä täytyy kuitenkin muistaa myös se, että pelataan kaksi ottelua, joten täytyy pelata järkevästi.

Joukkueella onkin selvät lääkkeet sveitsiläisnipun lyömiseen.

- Vastustaja on eittämättä kova, ei ne suotta ole edenneet näin pitkälle, mutta meidän täytyy vain pyrkiä pelaamaan omaa peliämme ja välttää jäähyaitiossa istuminen kokonaan, jolloin kaikki on mahdollista, Kapanen tiivistää.