KalPa tyly vieras Lahdessa - voitto ja viisi maalia Pelicansin verkkoon

Pelicans-KalPa 2-5 (0-1, 1-3, 1-1)

Tilastot täältä

KalPan ja Pelicansin välisen neljännesfinaalisarjan neljäs ottelu pelattiin maanantaina Lahdessa. KalPa lähti otteluun johtaen sarjaa 2-1.

Ottelun avauserä jatkoi edellisten otteluiden kaavaa: KalPa piti kiekkoa Pelicansia huomattavasti enemmän ja sai luotua pitkiä hyökkäyksiä lahtelaisten päätyyn. Pelicans ei päässyt juurikaan testaamaan kevään ensimmäistä playoffs-kamppailua pelannutta KalPa-vahti Eero Kilpeläistä.

Viisi minuuttia ennen ensimmäisen erän päätöstä KalPa sai maalihanansa auki, kun Juuso Riikola lähetti kiekon maalille ja Miikka Pitkänen ohjasi uransa ensimmäisen playoffs-osuman.

Toisen erän alussa Pelicans pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa, eikä se erehtynyt. Antti Erkinjuntti tarjoili ja Vili Sopanen iski takatolpalta pelin tasoihin ohi voimattoman Kilpeläisen.

Heti maalin perään Pelicans sai kiekon toistamiseen maalin, mutta KalPa käytti ensimmäistä kertaa Liigan historiassa playoffseihin käyttöön otettua valmentajan haasto-oikeutta. Otteluvalvojan tarkastettua tilanteen maali hylättiin, sillä sitä edelsi maalivahdin estäminen. Peli oli siis edelleen 1-1.

Hylätyn maalin jälkeen KalPa vei ja Pelicans vikisi. Se sai vahvalla luistelullaan aiheutettua Pelicans-päätyyn pitkiä myllyjä ja lahtelaisten vaihtojen pituudet venähtivät ajoittain todella pitkiksi. KalPa saikin iskettyä vajaaseen viiteen minuuttiin peräti kolme maalia.

Ensin Joonas Lyytinen tälläsi ylivoimalla viivasta Pelicans-puolustuksen kautta lukemiksi 1-2. Hetki tästä Mikael Seppälä ohitti Pelicans-vahti Janne Juvosen rannelaukauksella. Ja muutama minuutti Seppälän osumasta oli jälleen Lyytisen vuoro ylivoimalla, tällä kertaa hurja lämäri siniviivasta yläkulmaan. Sekä Seppälälle että Lyytiselle osumat olivat uran ensimmäiset playoffseissa.

Kolmanteen erään Pelicans lähti kolmen maalin takaa-ajoasemasta, mutta sai siihen tarvitsemansa alun. Justin Hodgman kavensi tilanteeksi 2-4 erän avausminuutilla ylivoimalla.

Kavennuksen jälkeen KalPa sai kuitenkin puolustettua hyvin kiekolla, eli sai pidettyä pelivälinettä kotijoukkueen päädyssä, eikä Pelicans tuntunut saavan kiriä aikaan. Lahtelaisille tarjoutui kuitenkin vielä oiva mahdollisuus päästä peliin mukaan, kun Jesse Mankiselle tuomittiin viiden minuutin rangaistus selästä taklaamisesta seitsemän minuuttia ennen loppua. Lahtelaiset eivät kuitenkaan saaneet ylivoimalla maaleja aikaiseksi, vaan KalPa onnistui peittämään Pelicansin yritykset loistavasti. Etenkin edellisissä otteluissa lahtelaisilla toiminut syöttö maalin edestä vapaalle miehelle saatiin pelattua hyvin pois.

Heti Pelicansin ylivoiman jälkeen KalPa löi naulan arkkuun. Mikko Nuutinen karkasi läpiajoon ja iski tyhjään maaliin loppulukemiksi 2-5 - illan teemaan sopivasti uransa ensimmäisellä playoffs-maalilla.

KalPalle siis komea voitto ja sarja täten tilanteeseen 3-1, sarja on keskiviikkona katkolla Kuopiossa. Tänään Lyytisen lisäksi kahden tehopisteen miehiä olivat kaksi syöttöpistettä mieheen merkauttaneet Alexander Ruuttu, Balazs Sebok ja Jesse Mankinen.