KalPa nousi takaa voittoon Lappeenrannassa

SaiPa-KalPa 2-3 vl (2-0, 0-2, 0-0, 0-0, 0-1)

Tilastot täältä

KalPan liigaottelut jatkuivat puolentoista viikon tauon jälkeen Lappeenrannassa. Ennen ottelua KalPa majaili sarjataulukossa komeasti toisena 31:lla pisteellä, SaiPa sen sijaan oli kolmanneksi viimeisenä 19:llä pisteellä.

Ottelun avauserässä SaiPa puolusti keskialuetta loistavasti ja KalPalla oli vaikeuksia päästä kontrolloidusti hyökkäämään. Kotijoukkue käytti erässä omat paikkansa tehokkaasti hyväksi, kun ensin William Mäkinen yllätti Denis Godlan komealla rannelaukauksella ja erän lopussa Tero Koskiranta sai latoa kiekon ylivoimalla lähes tyhjään maaliin. KalPasta lähimmäksi maalintekoa pääsi Alexander Ruuttu, joka kilautti yläputkea.

Jos ensimmäinen erä oli suhteellisen tasainen, toinen erä oli kaikkea muuta. KalPa hallitsi peliä suvereenisti ja lähes koko erä vietettiin SaiPan päädyssä. Kuopiolaiset löivät pelin tasoihin reilussa seitsemässä minuutissa. Ensin ylivoimalla Santeri Lukka otti tyhjät pois ja tälläsi hurjan lämärin etukulmaan. Muutama minuutti tästä Janne Keränen sai kunnian iskeä pelin tasoihin maalin edestä Jaakko Rissasen loistavasta syötöstä. Toisessä erässä laukaukset kirjattiin KalPan hyväksi 23-10.

Kolmas erä oli jälleen avauserän tapaan tasainen, kunnes noin kahdeksan minuuttia ennen loppua SaiPa sai muutaman loistavan paikan KalPan jäähyilyn ansiosta. Godla otti kuitenkin pari huippupelastusta ja peli eteni jatkoajalle. Jatkoaika ei ihmeitä tarjonnut, joten ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta.

Voittomaalikilpailussa KalPan suurimmiksi sankareiksi nousivat Rissanen, joka upotti kiekon SaiPan verkkoon kahdesti, ja Godla, joka esitti muunmuassa komean syöksytorjunnan Joni Nikon yritykseen.

KalPalle täten kahden pisteen voitto Lappeenrannasta ja voittoputki Liigassa kasvaa kolmen ottelun mittaiseksi.