KalPa ja IPK seurayhteistyöhön

Pohjoissavolaisen jääkiekkoilun lippulaivat, kuopiolainen KalPa ja Iisalmen Peli-Karhut ovat solmineet seurayhteistyösopimuksen.

Liigassa pelaavan KalPan ja Mestikseen keväällä nousseen IPK:n solmima seurayhteistyösopimus pitää sisällään muun muassa pelaajavaihtoa sekä tiedonvaihtoa useilla eri tasoilla. IPK:n Mestis-paikan myötä pohjoissavolainen pelaajapolku täydentyy ainutkertaisella tavalla. Yhteistyön muut osat tulevat tarkentumaan ajan mittaan. 


Kommentit, IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola:

- Tämä on erittäin iso ja hieno mahdollisuus IPK:lle. Meillä on pitkä historia toimivasta pelaajasillasta Kuopion ja Iisalmen välillä. Se on tähän saakka kuitenkin enimmäkseen palvelut vain meitä, kun kuopiolaisia pelaajia on pelannut IPK:n riveissä. Tämä yhteistyö avaa uuden mahdollisuuden myös KalPan suuntaan. Pohjoissavolainen pelaajapolku täydentyy tavalla, jollaista ei ole vielä ollut. Iisalmelainen Mestis-joukkue tarjoaa hienon väliportaan yksittäiselle pelaajalle matkalla kohti Liigaa.

- Olemme vielä lähtökuopissa ja toimintaa on tarkoitus kehittää pitkällä tähtäimellä. Ensimmäisellä kaudella vielä varmasti haemme linjauksia ja käytännön malleja, koska tilanne on uusi molemmille osapuolille. Olemme historiallisesti nousseet Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ja uusia asioita on paljon. Olemme jo saaneet ja tulemme saamaan KalPalta apua moniin asioihin liittyen. Se on myös tärkeä osa yhteistyötämme. 

- Mikko Komulainen ja Janne Katosalmi ovat loistavia esimerkkejä pohjoissavolaisesta pelaajapolusta. He ovat kehittyneet KalPan juniorijoukkueissa Liigan porteille ja palaavat nyt kotikonnuille, kun IPK on Mestis-joukkue. He ovat tärkeitä palasia siinä, että saamme jalkeille iskukykyisen ja uskottavan Mestis-joukkueen. Toivottavasti pystymme kehittämään heitä täällä, jotta he olisivat tulevaisuudessa valmiita läpimurtoon Liiga-tasolla. 

- Odotan yhteistyötämme mielenkiinnolla. Tämä on hieno mahdollisuus molemmille osapuolille ja olen erittäin tyytyväinen yhteistyön alkamisesta. Tästä on hyvä jatkaa työntekoa kohti ensimmäistä Mestis-kauttamme. 


Kommentit, KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen:

- KalPan ja IPK:n seurayhteistyö on loistava asia molemmille seuroille. Ennen kaikkea saamme nuorten pelaajien pohjoissavolaiselle pelaajapolulle huikean hyvän jatkumon ja edellytykset pelaajien kehitykselle paranevat huomattavasti. Pohjois-Savon alueelta on puuttunut Mestis-tason joukkue. Olemme yrittäneet yhteistyötä Mestiksen suuntaan pariin otteeseen, mutta lähinnä pitkän välimatkan takia se on osoittautunut hankalaksi. Vain tunnin ajomatka Iisalmeen helpottaa monia käytännön asioita. Tämä on hieno juttu koko Pohjois-Savon kiekkoilulle. 

- IPK:n nousu Mestikseen oli iso asia. Jännitimme ja seurasimme tiukasti IPK:n otteita Suomi-sarjan pudotuspeleissä ja etenkin Imatran finaalissa. Otimme tuloksen vastaan ilomielin. Olemme jutelleet IPK:n kanssa useaan otteeseen pitkin kevättä ja on ollut alusta asti selvää, että molemmilla on halu yhteistyöhön. Askelmerkit tulevat vielä tarkentumaan matkan varrella. Tämä on lähtölaukaus ja tarkoitus on, että yhteistyömme tulee olemaan pitkäaikaista.

- Lähdemme yhteistyöhön luottavaisin ja positiivisin mielin. On tärkeää muistaa, että esimerkiksi pelaajaliikenne ei toimi ainoastaan yhteen suuntaan ja toivottavasti IPK pystyy kasvattamaan pelaajia myös meille Liiga-joukkueeseen. Tulemmekin seuraamaan IPK:n pelejä erittäin aktiivisesti tulevalla kaudella. Näyteikkuna meille päin ei voisi paljon parempi olla. 

- Ensimmäiset näytteet toimivasta pohjoissavolaisesta pelaajapolusta ovat Mikko Komulaisen ja Janne Katosalmen sopimukset IPK:n kanssa. He ovat pelanneet IPK:n junioreissa ja käyneet myöhemmin läpi KalPan juniorimyllyn. He eivät kuitenkaan vielä pystyneet lyömään itseään läpi Liiga-joukkueeseen ja Mestis on heille luonnollinen jatkumo. 

- Odotamme yhteistyöltä paljon. Lähdemme kehittämään omaa pohjoissavolaista mallia, josta hyötyvät molemmat seurat sekä pelaajat. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.