Janne Keränen ratkaisi trillerin - KalPalle avausvoitto

KalPa-Pelicans 2-1 2JE (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täältä

KalPan ja Pelicansin välinen ensimmäinen neljännesfinaali alkoi puolin ja toisin nihkeästi ja peli oli rikkonaista. Avauserässä nähtiin paljon paitsioita ja muita pelikatkoja ja näytti siltä, ettei kumpikaan joukkue saa omasta tekemisestään hyvällä otteella kiinni. KalPa piti kiekkoa enemmän ja Pelicans pyrki puolustamaan keskustaa tiiviisti ja onnistuikin siinä hyvin. Yleisten ennakko-odotusten vastaisesti KalPa oli pelin alusta alkaen fyysisempi joukkue ja etenkin Juuso Riikola esitti toistakymmentä komeaa taklausta. Avauserä oli maaliton, eikä aivan huippupaikkoja siunaantunut kummallekkaan joukkueelle.

Toisessa erässä Pelicans avasi maalihanat, kun Kimi Koivisto yllätti Denis Godlan rannelaukauksellaan. Maali teki ottelulle hyvää, sillä se näytti herättävän molemmat joukkueet, etenkin KalPan. Kuopiolaiset saivat Pelicansin maalin jälkeen omasta hyvästä kiekollisesta pelistään kiinni. Pelicansin tiivis puolustus kuitenkin kesti edelleen ja erätauolle lähdettiin vieraiden johdossa.

Kolmannen erän alussa KalPa iski pelin tasoihin ylivoimalla. Matias Myttysen laukaus kimpoili Pelicans-puolustuksen kautta Tommi Jokiselle, joka iski maalin edestä karat sisään. Tasoituksen jälkeen KalPa hallitsi varsinaisen peliajan viimeistä erää selvästi, Pelicans-vahti Karri Rämölle merkattiin erässä 14 torjuntaa, Denis Godlalle vain kolme. Kolmannen erän viime minuuteilla molemmat joukkueet olivat vielä lähellä ratkaisua. Ensin KalPan Balazs Sebokille avautui loistava paikka aivan maalin edustalla, mutta Rämö venytti maagisesti patjansa eteen. Vain hetki tästä maali oli lähellä toisessa päässä, mutta tolppa pelasti KalPan. Edessä oli jatkoerä.

Ensimmäisessä jatkoerässä tempo oli todella kova ja paikkoja nähtiin molemmissa päissä. Parhaimman mahdollisuuden maalintekoon sai lahtelaisten Iikka Kangasniemi, joka karkasi läpiajoon. Godla kuitenkin nollasi Kangasniemen yrityksen. KalPan puolustus oli koetuksella, sillä Niko Mikkola joutui jättämään pelin kesken kolmannessa erässä.

Ensimmäisen neljännesfinaalin ratkaisu nähtiin vasta toisessa jatkoerässä, ajassa 92:22. Matias Myttynen vapautti Janne Keräsen nokikkain Rämön kanssa ja viidessä edellisessä ottelussa kuusi häkkiä viimeistelyt Keränen ei erehtynyt, vaan nosti kiekon taidokkaasti ylänurkkaan. Näin KalPalle siis ottelusarjan avausvoitto.

Sarja jatkuu perjantaina Lahdessa ja lauantaina Kuopiossa.