Hovinen loisti KalPa-debyytissään - kolme pistettä matkaan Vaasasta

Sport-KalPa 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)

Tilastot täältä

KalPalla oli torstaina kalavelkoja maksettavana, kun se luisteli jäälle Vaasassa Sportin vieraana. Sport ryösti KalPalta kaksi pistettä reilu kuukausi sitten Kuopiossa karvaasti, kun vaasalaisten tasoitusmaali syntyi vain sekunti ennen päätössummeria.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen ei ihmeitä tarjoillut. Peli oli rikkonaista ja molemmilla joukkueilla tuntui olevan vaikeuksia hyökkäyspelissään. Ottelu heräsi henkiin toisen erän lopussa KalPan ylivoimalla, kun Alexander Ruuttu survoi kauden ensimmäisen Liigaosumansa maalin edestä. Paljon maalintekopaikkoja saaneelle Ruutulle osuma teki silminnähden hyvää. 

Todella pirteästi viime otteluissa esiintynyt KalPan nelosketju (Topi Piipponen-Eetu Luostarinen-Henri Knuutinen) sai vihdoin palkinnon hyvästä työnteostaan kolmannen erän alussa. Piipponen ohjasi Santeri Lukan laukauksen tyylikkäästi maalin yläkulmaan. Maaliin kakkossyötön merkkauttaneelle Henri Knuutiselle tehopiste oli Liigauran ensimmäinen. 

Sport tuli peliin mukaan vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Tomi Körkkö ohjasi kiekon maaliin ohi voimattoman Niko Hovisen. Tästä alkoi Sportin raivoisa takaa-ajo ja peli pyöri lähes koko loppuajan KalPan päädyssä. Kuopiolaiset kuitenkin taistelivat hyvin joukkueena ja kestivät Sportin paineen. 12 sekuntia ennen ottelun loppua Jyri Junnila sinetöi KalPan voiton tyhjään maaliin.

Ottelun suurin sankari oli ensimmäisen ottelunsa KalPassa pelannut maalivahti Niko Hovinen. Hovinen merkkautti ottelussa peräti 38 torjuntaa ja mukaan mahtui muutama todellinen paraatipelastus.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- La 26.11. klo 17.00 KalPa - JYP
- T
o 1.12. klo 18.30 KalPa - SaiPa
- La 3.12. klo 18.30 KalPa - TPS, #44-ilta!