Frölunda Gothenburg ja Sparta Prague kohtaavat Champions Hockey Leaguen finaalissa

Champions Hockey Leaguen voittaja ratkotaan tiistaina 7.2. Göteborgin Frölundaborg Isstadionilla. Kotijoukkue Frölunda Gothenburg, puolustava CHL-mestari, kohtaa finaalissa tshekkiläisen Sparta Praguen. Moninkertainen Tshekin mestari Sparta on ensimmäinen Pohjoismaiden ulkopuolelta tuleva joukkue, joka on selvittänyt tiensä CHL:n finaaliin. Frölunda puolestaan pelaa finaalissa kolmatta kertaa.

Uutta: tuomarit varustettu mikrofoneilla!

CHL-finaalissa nähdään myös suomalaista osaamista, kun finaalin päätuomareina toimivat Liigasta tutut Mikko Kaukokari ja Stefan Fonselius. Linjatuomareina ottelussa viheltävät sveitsiläiset Roman Kaderli ja Balazs Kovacs.

CHL haluaa tarjota faneilleen uudenlaisia katsojakokemuksia, minkä vuoksi molemmat päätuomarit on varustettu mikrofoneilla. Mikrofonien ansiosta kotikatsojat pääsevät kuulemaan keskusteluja ja tunnelmia suoraan jäältä. Lisäksi tuomarit kuuluttavat rangaistuksia ja muita tärkeitä tuomioita areenan sisällä. Vastaavanlaista järjestelmää käytetään esimerkiksi NFL- ja NHL-otteluissa.

Ottelu lähetetään maailmanlaajuisesti 21 mediayhtiön toimesta. Suomessa CHL-finaalin voi katsoa MTV Sport 1 –kanavalta tai MTV Katsomosta. Lähetys ottelusta alkaa kello 19.50 Suomen aikaa ja aloituskiekko putoaa jäähän kello 20.05.