Fribourg-Gotteron pudotti KalPan jatkosta CHL:ssä

Fribourg-Gotteron - KalPa 3-2 ja (1-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Tilastot täältä

KalPan tie CHL:ssä päättyi tänään, kun se hävisi sveitsiläiselle Fribourg-Gotteronille jatkoajan jälkeen lukemin 3-2. Ensimmäinen osaottelu Kuopiossa päättyi 1-1 -tasapeliin, joten sveitsiläiset etenivät jatkoon yhteismaalein 4-3.

KalPa tuli otteluun hyvällä jalalla ja olikin kaksi ensimmäistä erää hallitsevampi osapuoli. Avausmaaliakaan ei tarvinnut odottaa kuin reilut seitsemän minuuttia, kun Matias Myttynen harhautti ylivoimalla sveitsiläispuolustajan ja laukoi kiekon tarkkaakin tarkemmalla rannelaukauksella aivan yläkulmaan. Fribourg tasoitti kuitenkin vain reilu minuutti tämän jälkeen, kun Greg Mauldin laukoi läpiajosta kiekon Denis Godlan längeistä sisään.

KalPan hyvä liike pakotti Fribourgin ottamaan jäähyjä, joita sveitsiläisille merkattiinkin kahteen ensimmäiseen erään yhteensä viisi. KalPan ylivoimapeli oli kuitenkin nihkeää, eikä riittävän hyviä maalipaikkoja pystytty luomaan.

Ylivoimaisesti Fribourgin vaarallisimpia paikkoja pystyi luomaan Michal Birnerin, Roman Cervenkan ja Julien Sprungerin muodostama ketju, joka vastasikin toisen erän alussa sveitsiläisten 2-1 -johtomaalista. KalPalle tuttu mies Birner sai nautiskella kiekon takatolpalta tyhjään maaliin ohi voimattoman Godlan.

KalPa jatkoi paineistusta ja sai tasoitusmaalin erän loppupuolella. Balazs Sebokin millintarkka syöttö tavoitti Tommi Jokisen, joka pääsi nokikkain Fribourg-vahti Benjamin Conzin kanssa. Jokinen nosti kiekon tyylikkäästi rystyltä maaliin.

Kolmannessa erässä Fribourg pääsi kuskin paikalle ja sillä oli loistavia paikkoja siirtyä ottelussa johtoon, mutta Denis Godla oli KalPan maalilla mies paikallaan. KalPallakin oli omat paikkansa maalintekoon, mutta osumia ei päätöserässä nähty kummassakaan päässä.

Ratkaisua haettiin siis jatkoajalta. Sitä ei valitettavasti tarvinnut odottaa kauaa, sillä jo toisessa vaihdossa Fribourgin Yannick Rathgeb karkasi laidan vierestä maalille ja ratkaisi jatkopaikan sveitsiläisille.

Kaiken kaikkiaan KalPan ja Fribourg-Gotteronin välillä nähtiin tasainen ottelupari, josta kumpi tahansa olisi voinut mennä jatkoon. KalPan osalta tämän kauden CHL-ottelut päättyvät siis tähän.