Etsiikö KalPa uusia pelaajia? Haastattelussa urheilujohtaja Kimmo Kapanen

KalPan sairastuvan vahvuus on tällä hetkellä kuusi pelaajaa ja heistä Ville-Vesa Vainiolan kausi on jo päättynyt leikkaushoitoa sekä pitkää toipumista vaativaan vammaan.

Etsiikö KalPa nyt yhtä vai useampaa uutta pelaajaa? Mille pelipaikoille heitä etsitään? Onko tarve kuinka akuutti? Näihin kysymyksiin vastaa nyt urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

Joni Nikolle ei ole vielä hankittu korvaajaa. Miksi näin?
 -Urheilullinen tilanne on mahdollistanut tämän, ei ole ollut hätää hankkia tilalle vielä uutta pelaajaa. Olemme pystyneet ajamaan nuoria pelaajia sisälle ja menestystä on tullut, ei ole ollut mitään kiirettä reagoida.

- Jonista vapautunut raha ei ole niin suuri, että sillä voisi lähteä hakemaan kuuta taivaalta. Koitamme venyttää hankinnan ajankohtaa, sillä esimerkiksi tammikuussa samalla rahalla saa paremman pelaajan kuin marraskuussa, kun summa jaetaan pienemmälle määrälle kuukausia. Kartoitamme joukkueeseemme sopivaa pelaajatyyppiä, toisin sanoen etenemme tässä asiassa rauhassa.

Vaikuttiko Eero Kilpeläisen tuuraajaksi joulutaukoon asti saapuneen Niko Hovisen hankinta käytettävissä olevaan pelaajabudjettiin?
 - Saamme Eerosta jonkun verran korvauksia hänen poissaolostaan, Hovisen hankinnalla ei ollut merkittävää vaikutusta pelaajabudjettiimme.

Vainiolan kausi on päättynyt loukkaantumiseen. Onko hyökkäykseen haussa Nikon lisäksi korvaajaa myös Vainiolalle?
 - Myttynen hommattiin alun perin juuri Vainiolan korvaajaksi ja sillä linjalla mennään. Vielä kun saamme lähiviikkoina Sebokin takaisin kokoonpanoon, keskikaistan tilanteemme on hyvä. Kartoitamme rauhassa montako pelaajaa meidän tarvitsee hankkia, kaikki vaikuttaa kaikkeen, laskemme paljonko euroja kertyy sivussa olevien pelaajien korvauksista ja kuuntelemme valmennuksen toiveita.

- Se on tietenkin positiivista, että yleisömäärät ovat kääntyneet nousuun ja se helpottaa aikanaan varatun rahan käyttämistä, tällä hetkellä ei tarvitse miettiä tarvitseeko siitä osa ohjata yleisötuloihin. Mutta ei voida kyllä luvata yleisötuloista myöskään lisää rahaa pelaajabudjettiin. Mitä pidemmälle voidaan hankintojen kanssa odottaa, sen parempia pelaajia on mahdollista saada. Jos äijiä tippuu vielä lisää, sitten on tyydyttävä tilanteeseen ja reagoitava jo aiemmin.

Puolustajista Antti Halosen ja Eetu Sopasen status on tällä hetkellä "toistaiseksi sivussa". Etsitäänkö puolustukseen uutta pelaajaa?
 - Kyllä etsitään täydennystä myös puolustukseen. Halonen ja Sopanen ovat lähtökohtaisesti pitkäaikaistoipilaita.

Mikä on tällä kaudella Liigan siirtotakarajan ajankohta eli milloin KalPan joukkue tälle kaudelle on valmis?
 - 15. päivä helmikuuta puoliltaöin.

Löytyykö toimiston kassakaapista jo julkaisemattomia jatkosopimuksia ensi kaudelle?
 - Kyllä sieltä sellaisia jo löytyy...


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- La 26.11. klo 17.00 KalPa - JYP
- T
o 1.12. klo 18.30 KalPa - SaiPa
- La 3.12. klo 18.30 KalPa - TPS, #44-ilta!