Upea nousu Raumalla ei riittänyt, B-juniorien kausi päättyi puolivälieriin

KalPa B - Lukko B 4-3 (2-0, 2-1, 0-2)

Tilastot täällä.

Runkosarjassa neljänneksi sijoittuneen Lukon ja viidenneksi sijoittuneen KalPan välisessä B-juniorien puolivälieräsarjassa kotietu piti loppuun asti. Sarja alkoi Raumalla 4-2 kotivoitolla, jatkui Kuopiossa 6-2 kotivoitolla ja päättyi Raumalla 4-3 kotivoitolla. Lukko jatkaa neljän joukkueen lopputurnauksena pelattaviin mitalipeleihin ja KalPan kausi päättyi.

Kun kolmatta ottelua ei oltu pelattu vielä edes puoleen väliin asti, johti Lukko jo ratkaisevan tuntuisesti 4-0. KalPa oli ratkaisun tunnusta eri mieltä ja osoitti ottelun jälkimmäisen puolikkaan aikana ihailtavaa taistelutahtoa vaikeassa tilanteessa.

Toisen erän lopulla Jussi Tammela avasi vieraiden maalitilin. Kolmannen erän alkupuolella Eetu Luostarinen nosti ylivoimalla keltamustat jo kahden maalin päähän, ja jatkoa seurasi. Reilu neljä minuuttia ennen erän loppua KalPa pääsi ylivoimalle, valmennus veti ässän hihasta ja maalivahdin maaliltaan ja Luostarinen onnistui uudestaan ylivoimalla.

Viimeiset minuutit olivat vimmattua tasoitusmaalin yritystä, mutta savolaisten upea nousu jäi yhtä maalia vajaaksi ja sumerin soidessa raumalaiset pääsivät pyyhkimään tuskanhikeä otsaltaan.

Lukon maalivahti Lassi Lehtinen torjui peräti 35 kertaa ja KalPan maalilla Elmeri Metsävainio 19 kertaa. Tällä ottelulla oli harvinaisen selvästi kaksi luonnetta, mistä kertovat myös torjunnat. Ensimmäisessä erässä Lukko 5 ja KalPa 10. Toisessa ja kolmannessa erässä yhteensä Lukko 30 ja KalPa 9.

B-juniorien SM-sarjan sarjataulukko täällä ja pistepörssi täällä. Pudotuspelien pistepörssi täällä.