Taklaa Arki -tapahtuma ja Ässien puolustustaistelu olivat menestyksiä

KalPa - Ässät 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta tulee olemaan täällä.


KalPa tarjoaa yleisölleen kausittain useita teemaotteluita. Lauantaina oli vuorossa naisille suunnattu Taklaa Arki -tapahtuma, joka alkoi kolme tuntia ennen illan Liiga-ottelua. Ympäri Data Group Areenaa löytyi runsas määrä näytteilleasettajia, jotka tarjosivat kävijöille esimerkiksi maistiaisia, tarjouksia, kilpailuja, kampauksia ja hierontaa. Lisäksi ohjelmassa oli perehdytystä jääkiekon sääntöihin, pukukoppikierroksia, mahdollisuus luistella jäällä, muotinäytös, stand up -komiikkaa, Kuopion kaupunginteatterin esityksiä ja myös Wibes Dancers esiintyi.

Taklaa Arki -tapahtuma oli menestys ja Data Group Areenalla nähtiin selvästi tavallista enemmän naisia, ja nimenomaan hyväntuulisia naisia. KalPan ja Ässien välinen Liiga-ottelu sen sijaan ei ollut kotiyleisön kannalta menestys. Toki täytyy muistaa, että jäällä on aina kaksi joukkuetta ja kummallakin omat kannattajat, joten porilaisille ilta oli menestys. He tulivat hakemaan Kuopiosta inhottavan ja ihailtavan uhrautuvalla puolustamisella niukkaa voittoa ja siinä Ässät onnistui.

Yrityksen puutteesta isäntiä ei voi syyttää, mutta Ässät pelasi paremmin joukkueena ja ansaitsi sillä voittonsa. KalPan näkyvimmät pelaajat olivat 25 torjunnan Eero Kilpeläinen ja kenttäpelaajista kuusi kertaa laukoneet Jaakko Rissanen ja Jesse Mankinen sekä viidesti laukoneet Mikko Nuutinen ja Santeri Lukka. 


Ässien maalista vastasi ajassa 6.54 osunut Niko Ojamäki, josta tuli näin ollen lopulta myös voittomaalin tekijä. Tämä tosin ratkesi vasta hieman kolmannen erän päättymisen jälkeen, sillä KalPa sai kiekon Ässät-maaliin samoja aikoja kuin summeri alkoi soida. Tilanne tarkastettiin videolta ja ottelun ratkaisuun saatiin harvinaisella tavalla dramatiikkaa. Kiekko ylitti maaliviivan muutamia sekunninkymmenyksiä liian myöhään ja porilaiset pääsivät tuulettamaan voittoa. Ässille 20 torjunnallaan nollapelin taistellut Andreas Bernard ansaitsee maininnan upeasta illastaan.

Teknisen vian johdosta ottelun lehdistötilaisuutta ei saatu tallennettua ja täten sitä ei voida normaaliin tapaan julkaista. Pahoittelemme.



SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- Pe 2.10. klo 18.30 KalPa - Lukko
- La 10.10. klo 17.00 KalPa - Pelicans  <- Oktoberfest -ottelu
- Ke 14.10. klo 18.30 KalPa - KooKoo