Sebastian Lauritzen ratkaisi jatkoerässä, ottelusarja katkolla sunnuntaina Lahdessa

KalPa - Pelicans 3-2 JE (2-0, 0-1, 0-1, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria täällä.

Noin 3200-päiselle Data Group Areenan yleisölle tarjottiin lauantai-iltana vauhtia, taistelua, jännitystä, viime hetken iso pettymys - ja kotivoitto. Yleisö puolestaan loi mukanaelämisellään fantastisen tunnelman, joka huipentui jatkoerän maalin jälkeiseen desibeliräjähdykseen. Playoffs-avaus palautti heti mieliin sen, kuinka hieno maailma jääkiekon pudotuspelit ovat.

KalPan maaleista vastasivat avauserässä Joni Nikko ja Janne Keränen. Nikon osumassa kiekko kimposi maaliin Pelicans-pelaajasta, mutta maalia edelsi kiekon maalille toimittaminen, joka tuottaa välillä niin kutsuttuja räkämaaleja. Maali syntyi ylivoimalla. Keränen puolestaan kiersi näyttävästi Pelicans-vahti Janne Juvosen ja viimeisteli komean osuman, johon mainion syötön tarjosi Niko Mikkola. 

Pelicansin kavennuksesta toisessa erässä vastasi Juhani Tyrväinen, joka päätti nopean hyökkäyksen Vili Sopasen vapauttavan syötön jälkeen terävään laukaukseen. Tasoitus syntyi vain 26 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä ja osuma oli kuin oppikirjasta. Maalivahti pois, kuudes kenttäpelaaja kaukaloon, Tyrväisen laukaus viivasta maskia kohti maalille ja Sopanen tökkäsi irtokiekon maaliin.

Kun kotiyleisö joutui kolmannen erän viimeisellä minuutilla huokaisemaan pettymyksestä, erätauon jälkeen ei mennyt sitten kovin kauaa kun savolaiset saivat aihetta tuulettaa. Sebastian Lauritzen tiesi kokeneena pelimiehenä, että jokainen laukaus puolustajan jaloista siniviivan sisäpuolelta on maalipaikka. Kiekko haltuun omalla siniviivalla, keskialueella yhden vastustajan pelaajan harhauttaminen, siniviivan jälkeen laukaus maalia kohti ja ratkaisumaali oli syntynyt. Kun tasoitusosuma oli kuin oppikirjasta, sitä oli myös ottelun voittomaali.

Playoffs-avaus alkoi komeasti kun kotijoukkueen jäälle tultua kulmakatsomo C5:n ylle nousi suuri ja näyttävä playoffs-aiheinen tifo, joista Musta Verkosto on tunnettu. Heti perään Kristiina Brask esitti Maamme-laulun. Yleisö oli valmis pudotuspelien ilmapiiriin heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen ja ottelun tunnelmaa voi sanoa fantastiseksi. Tunnelman ja draaman huipentumina olivat Pelicansin tasoitus ja pettymys sekä KalPan voittomaali ja täyttymys. Kiitos kotiyleisö erinomaisesta playoffs-avauksesta!

Kahdella voitolla katkeava villi kortti -kierroksen ottelusarja jatkuu sunnuntaina Lahdessa. Mikäli KalPa voittaa, se jatkaa neljännesfinaaleihin ja lahtelaisten kausi päättyy. Mikäli Pelicans voittaa, ottelusarjan kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan tiistaina Kuopiossa.


PLAYOFFS-OTTELUT:
- La 12.3. klo 17.00 KalPa - Pelicans 3-2 JE
- Su 13.3. klo 17.00 Pelicans - KalPa 
- Ti 15.3. klo 18.30 KalPa - Pelicans (tarvittaessa)