Porissa hyvä nousu, huono tulos

Ässät - KalPa 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Tilastot täällä.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan Kuopio ja Pori sijaitsevat samalla aikavyöhykkeellä. KalPa-pelaajille ottelu alkoi kuitenkin noin 50 minuuttia ja tehokasta peliaikaa noin 25 minuuttia myöhemmin kuin Ässät-pelaajille.

Noin 25 minuutin kohdalla Ässät oli karanut jo 3-0 johtoon ja jäällä oli nähty siihen asti varsin yksipuolinen ottelu. KalPan päävalmentaja Pekka Virta oli kuitenkin kylmähermoinen, ei vaihtanut maalivahtia, ei ottanut aikalisää, vaan luotti pelaajiensa ammattiylpeyteen. Ja sitä löytyi.

Alle minuutti Ässien kolmannesta maalista Santeri Lukka laukoi synnynkaupungissaan kavennuksen. Tämän jälkeen keltaisen joukkueen silmät aukesivat ja siitä hetkestä ottelun loppuun asti KalPa loi maalipaikkoja erinomaisen paljon. Toisen kavennusmaalin esti milloin hienosti torjunut Ässät-vahti Andreas Bernard, milloin huolimattomuus viimeistelyssä ja milloin huono tuuri.

Kavennus nähtiin lopulta noin kuusi minuuttia ennen kolmannen erän loppua kun Balazs Sebok karkasi alivoimalla ja laukoi kiekon tolpan juureen. Myös Ässien toinen maali oli syntynyt alivoimalla. Kun savolaiset olivat tulleet enää maalin päähän, maalipaikkojen luominen jatkui, ja viimeiset paikat syntyivät vielä kolmannen erän viimeisillä sekunneilla, mutta tasoitusta ei enää nähty.

Tiistai-ilta Porissa tarjosi nuorelle KalPa-joukkueelle kaksi tärkeää opetusta. Niin huonosti kuin ottelun alkupuolella joukkue pelasi, ei ole enää varaa pelata yhdessäkään ottelussa kun panokset kasvavat ottelu ottelulta. Vastaavasti ottelun jälkimmäisen puolikkaan maalipaikkojen luomisella joukkue tulee voittamaan vielä monta ottelua, kun maalintekemiseen tulee vähän lisää rentoutta.

Ilme jolla KalPa ottelun Porissa lopetti, sillä on hyvä lähteä hakemaan yhden välipäivän jälkeen torstaina voitto Länsi-Suomen kiertueen toisesta ottelusta Raumalta.