Pelicans voittoon ylivoimamaaleilla, ratkaiseva ottelu tiistaina Kuopiossa

Pelicans - KalPa 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)

Tilastot täällä

Lauantaina Kuopiossa KalPa oli aktiivisempi joukkue, Pelicans sortui ottamaan jäähyjä ja kotijoukkue otti kahden ylivoimamaalin myötä voiton. Sunnuntaina Lahdessa roolit kääntyivät päälaelleen, Pelicans oli aktiivisempi, KalPa otti liikaa jäähyjä, isännät osuivat ylivoimalla peräti kolmesti ja tasoittivat ottelusarjan voitot 1-1:een.

Rangaistukset Pelicans kolme ja KalPa kahdeksan, maalivahtien torjunnat Janne Juvonen 16 ja Eero Kilpeläinen 28 sekä laukaukset Pelicans 45 ja KalPa 34 kertovat lahtelaisten olleen ottelussa aktiivisempi osapuoli. Savolaisittain positiivisin tilasto oli aloitusvoitot, joka on ollut kauden mittaan haastava osa-alue, tällä kertaa voitot Pelicans 30 ja KalPa 31. Mutta, kun se tärkein tilasto eli maalit merkittiin Pelicans neljä ja KalPa yksi, lämmittää aloitusvoittojen tilasto saman verran kuin uimahousut pakkasella.

Ottelun hahmo oli Pelicansin puolustaja, ylivoimamaalien erikoismies Juha Leimu, joka laukoi avauserän lopulla kaksi ylivoimamaalia reiluun minuuttiin. Lahtelaisten kolmaskin maali syntyi ylivoimalla, laukojana päätöserän alkupuolella puolustaja Stefan Lassen. Kotijoukkueen neljännen maalin sivalsi tyhjään KalPa-maaliin niin ikään puolustaja, Nico Manelius. Sebastian Lauritzenin kavennus ylivoimalla syntyi reilu minuutti ennen ottelun loppua, mutta oli sunnuntain ottelun tuloksen kannalta enää kosmetiikkaa. Tiistain otteluun maali saattoi antaakin lisää uskoa, sillä ennen tätä osumaa vieraiden ylivoimapelaaminen oli molemmilla aiemmilla kerroilla heikkoa.

Perinteisen kiekkosanonnan mukaan pudotuspelien ottelusarjoissa vaikeinta on niiden katkaiseminen. KalPan nuoresta joukkueesta mahdollisuus ottelusarjan katkaisemiseen olikin Liiga-tasolla suurelle osalle joukkueesta uusi tilanne. Sunnuntaina se näkyi, hyökkäyspelaaminen jäi piippuun, laukauksien saaminen maalia kohti oli vaikeaa ja maalipaikkojen saaminen vielä vaikeampaa. Pelicans oli parempi ja ansaitsi voittonsa, jossittelulle ei jäänyt sijaa.

Uusi mahdollisuus katkaista ottelusarja avautuu tiistaina, jolloin kolmas ja ratkaiseva ottelu käydään "Niiralan lentokentällä", jolloin KalPa pääsee hyödyntämään suurta kotikaukaloaan ja saa taakseen kotiyleisön, joka oli lauantaina fantastinen. Varmista lippusi playoffs-huuman ytimeen tiistaille nyt täältä. Ottelun voittaja etenee neljännesfinaaleihin ja kohtaa siellä runkosarjan voittajan Helsingin IFK:n ottelusarjassa, joka alkaa perjantaina.


PLAYOFFS-OTTELUT:
- La 12.3. klo 17.00 KalPa - Pelicans 3-2 JE
- Su 13.3. klo 17.00 Pelicans - KalPa 4-1
- Ti 15.3. klo 18.30 KalPa - Pelicans