Pelicans maalin parempi, KalPan kausi päättyi pettymykseen

KalPa - Pelicans 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria täällä.

Niin lähellä, niin kaukana on tunnettu sanonta, joka kävi tiistai-iltana varmasti monen KalPa-kannattajan mielessä. Savolaisten on kuitenkin turha jäädä jossittelemaan KalPan kauden päättymistä Liigan villi kortti -kierrokselle ja Pelicansin etenemistä neljännesfinaaleihin. Jääkiekko on maalintekopeli, Pelicans ansaitsi jatkaa kauttaan ja KalPa ei sitä ansainnut.

Sitä saa mitä tilaa on toinen tunnettu sanonta. KalPalla oli kaikissa Liigan villi kortti -kierroksen otteluissa Pelicansia vastaan avaimet voittoon omissa käsissä. Ottelusarjan avausottelussa KalPa hukkasi avaimet, mutta löysi ne uudestaan ja voitti. Toisessa ja kolmannessa ottelussa joukkue antoi vahvan alun jälkeen voiton avaimet vastustajan käteen, joka ei niitä hukannut.

Tiistaina KalPa pelasi yhden kauden parhaista avauseristään ja teki sen lopulla vielä ottelun avausmaalin alivoimalla. Sitten toisessa erässä yksi turha joukkuerangaistus väärästä vaihdosta, sen aikana yksi luokaton purkukiekko ja Pelicans nousi otteluun mukaan, tehden erän lopulla vielä johtomaalin. Kolmas erä oli alusta loppuun KalPan takaa-ajoa, mutta maaleja ei ottelussa enää nähty.

KalPan paras pelaaja kauden viimeiseksi jääneessä ottelussa oli niin sanottu kuudes kenttäpelaaja eli kotiyleisö. Kannattajayhteisö Musta Verkosto ja 3000-päinen kotiyleisö loivat ottelun ensimmäisestä vaihdosta ottelun viimeisiin hetkiin asti todella hyvän tunnelman. Kiitos, kotiyleisö.

Villi kortti -kierroksen ottelusarjat runkosarjassa kahdeksanneksi ja yhdeksänneksi sijoittuneiden joukkueiden välillä ovat olleet läpi vuosien äärimmäisen tasaisia. Kuluvan kevään jälkeen kahdeksanneksi sijoittunut joukkue on voittanut ottelusarjoista kuusi, yhdeksänneksi sijoittunut seitsemän.

Runkosarja oli KalPan nuorelta joukkueelta positiivinen, päättyen sijoitukseen kahdeksan. Pudotuspelit olivat valtava pettymys, päättyen kolmeen otteluun. Kokonaiskuva kaudesta juuri ottelun päätyttyä on kaikilla pettymys. Mikä se on hieman myöhemmin, se riippuu silloin jo enemmän vastaajasta.

Kiitos Liiga-kaudesta 2015-2016 kaikille sidosryhmille.

Nuorten SM-liigassa KalPa pelaa pudotuspelejä kahden kauden tauon jälkeen ja aloitti ottelunsa tiistaina 3-4 vierasvoitolla Tapparasta. Villi kortti -kierroksen toinen ottelu alkaa Data Group Areenalla torstaina 17.3. kello 19.00. Mikäli KalPa voittaa, se etenee neljännesfinaaleihin. Mikäli Tappara voittaa, seuraa jatkoerä, jonka voittaja etenee seuraavalle kierrokselle ja häviäjän kausi päättyy.