Miltä näyttävät pelaajamarkkinat? Haastattelussa urheilujohtaja Kimmo Kapanen

Väkevää kautta pelanneen, 19 ottelussa 19 pistettä tehneen ykkössentteri Jaakko Rissasen kauden päättymisen myötä KalPan kokoonpano kaipaa yhtä keskushyökkääjää. Miltä pelaajamarkkinat näyttivät maanantaina 8.2., viikko ennen siirtoajan umpeutumista? Urheilujohtaja Kimmo Kapanen kertoo kannattajille tämän hetken kuulumisia kulissien takaa.

Liigan siirtoaika umpeutuu maanantaina 15.2. kello 23.59. Miltä pelaajamarkkinat näyttävät tasan viikko sitä ennen nimenomaan keskushyökkääjien osalta?
 - Varsin haasteelliselta näyttää!

Mitä se käytännössä tarkoittaa?
 - Markkinoilla on todella vähän vapaita pelaajia ja kysyntää on myös muista sarjoista.

Pelaajien myynti ja lainaaminen siirtoajan lopulla eivät ole uutta, mutta viime vuosina näistä on alkanut syntyä mediassa suurempia otsikoita. Ovatko nämä otsikot kenties edesauttaneet siinä, että pelaajamarkkinat ovat nyt näin hiljaiset?
 - Jokainen seura tekee päätöksensä itsenäisesti ja omalta näkökannaltaan. Toistaiseksi on ollut aistittavissa ettei isompia ”tyhjennyksiä” ole tulossa ja hyvä niin!

Samu Perhosen loppukauden lainasopimuksella tehtiin tilaa pelaajabudjettiin. Kakkosmolarista saadulla korvauksella ei kannattajien taida kuitenkaan olla realistista haaveilla saatavaksi ykkössentteriä?
 - Tällä siirrolla saimme budjettiin jonkin verran tilaa ja sillä koetamme löytää meidän systeemiin sopivan miehen. Rissasen tasoista miestä ei markkinoilla edes ole ja jos olisi, eivät meidän rahkeet sellaiseen riittäisi. Nyt etsitään ja kuulostellaan mitä markkinat tarjoavat. Meidän hankinta voi hyvinkin mennä nyt ihan viime minuuteille saakka.

Mikäli markkinoille ilmestyy uusia keskushyökkääjiä, kuinka paljon seuroja on heistä KalPan kanssa kilpailemassa?
 - Kyllä senttereitä on etsimässä useita seuroja ihan ympäri Eurooppaa.

KHL:n siirtoaika päättyi jo joulupäivänä. Milloin seuraavaksi kovimpien Liigan kanssa kilpailevien sarjojen NLA:n, SHL:n ja DEL:n siirtoajat umpeutuvat?
 - Euroopassa taitaa kaikilla sarjoilla olla sama takaraja siirroille.

Viimeinen pelaaja joukkueeseen on vielä kiinnittämättä, mutta miltä joukkue näyttää urheilujohtajan silmiin sitä ennen kevättä ajatellen? 
 - Kun kaikki kynnelle kykenevät äijät ovat meillä rivissä niin kyllä me saadaan hyvä kevätrieha Kuopioon aikaiseksi!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- Ke 10.2. klo 18.30 KalPa - Pelicans
- Ti 16.2. klo 18.30 KalPa - Ässät
- Pe 19.2. klo 18.30 KalPa - TPS

Hanki lippusi kätevästi ja nopeasti kaikkiin runkosarjan kotiotteluihin täältä.