Maalintekijät vireessä, KalPalle toinen peräkkäinen voitto

KalPa - Sport 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta tulee olemaan täällä.


Maalien tekeminen ja myös maalinteon tukitoimet ovat kaikkien kenttäpelaajien yhteinen asia. Mutta, jokaisessa joukkueessa on kuitenkin pelaajia keiltä maaleja odotetaan enemmän. KalPassa heitä ovat esimerkiksi viime kauden maalikuningas Janne Keränen, Mestiksessä maaliverkkoja taajaan heilutellut Mikko Nuutinen ja loukkaantumisten jäljiltä paluuta tekevä Joni Nikko. 

He kaikki kolme vastasivatkin torstaina komeasti huutoon Savon ylpeyden kohdatessa Sportin. Avauserässä Keränen karkasi alivoimalla läpi ja laukoi numerot 1-1:een, ja maaliputki on nyt jo kolme ottelua. Samalla "Kertsi" nousi jo jakamaan Liigan maalipörssin ykköstilaa neljällä osumallaan. Hänet vapautti läpi mestarillisen rauhallisella syötöllä Jaakko Rissanen ja kultakypärä nosti nyt pisteensä lukemaan 0+6 ja nousi jo Liigan pistepörssin kymmenen kärkeen. 


Isäntien toinen maali syntyi niin ikään avauserässä, nyt ylivoimalla. Sebastian Lauritzen laukoi, Christopher Bengtsson hyökkäsi paluukiekkoon ja Mikko Nuutinen haistoi irtokiekon siirtäen sen maaliin. Nuutiselle osuma oli Liiga-uran toinen ja maaliputki on nyt kaksi ottelua. Sopeutuminen Liiga-vauhtiin ei vienyt tuloksen valossa kauaa, sillä ottelu oli tämän kauden neljäs.

Kun ottelun avausmaali oli vaasalaisilta näyttävä 2-1 -hyökkäyksen oppikirjamainen päätös, toinen syntyi onnettaren vahvalla avustuksella, syötön muuttaessa KalPa-pelaajan mailasta suuntaa ja lipuen maaliin. Vielä yhden ratkaisurooliin joukkueeseen hankitun pelaajan oli aika nousta parrasvaloihin ja hän oli Nikko. KalPamaista pitkää pyöritystä seurasi pelaajien lennosta vaihtaminen, Nikko rynnisti suoraan vaihtoaitiosta kohti maalia ja Mikael Ruohomaa näki hänet upeasti. Erinomainen syöttö ja Nikko tälläsi kiekon yhdellä kosketuksella Sport-maaliin. Ensimmäinen maali KalPa-paidassa oli heti voittomaali. Voiko enempää toivoa?

Eero Kilpeläinen KalPa-maalilla oli jälleen rauhallinen ja kauden toinen voitto vaati 21 torjuntaa. Kilpeläinen on osoittanut jo välittömästi alkukaudella, että hän on tullut viime kauden loukkaantumisen jäljiltä vahvasti takaisin.

Seuraava kotiottelu on vuorossa heti lauantaina. Silloin kyseessä on erityisesti naisia huomioivan Taklaa arki -ottelutapahtuman paluu. Data Group Areenan ovet aukeavat jo kello 14.00 ja luvassa paljon näytteilleasettajia, mahdollisuus luistella jäällä, näkemistä ja tekemistä. Tapahtuman juontavat Nina Mikkonen ja Hannes Kapanen. Liiga-ottelu KalPa-Ässät alkaa kello 17.00. Tervetuloa taklaamaan arkea kaveriporukalla!



SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- La 26.9. klo 17.00 KalPa - Ässät  <- Taklaa arki -tapahtuma
- Pe 2.10. klo 18.30 KalPa - Lukko
- La 10.10. klo 17.00 KalPa - Pelicans  <- Oktoberfest -ottelu