Kannattajien paljon toivoma puolustaja valitsi KalPan

Positiivisen kauden Liigassa pelannut nuori, omavarainen ja persoonallisella pelitavalla erottunut KalPa on täydentänyt joukkueen vahvaa runkoa kolmannella uudella pelaajalla. Aiemmin KalPa on tehnyt sopimukset jo hyökkääjien Jesse Mankisen ja Joni Nikon kanssa.


Puolustajan paikalta viime kaudella 48 pistettä

Santeri Lukka (23) pelasi vuodenvaihteessa lainalla KalPassa neljä Liiga-ottelua, kirjautti pisteet 1+1 ja esiintyi niin vakuuttavasti, että KalPa-kannattajat alkoivat heti toivoa laajalla rintamalla hänelle pidempää sopimusta. Lukka (180 cm / 88 kg) voitti Mestiksen puolustajien pistepörssin 52 ottelun pisteillään 11+27=38 ja teki vielä pudotuspeleissä 13 otteluun pisteet 2+6=8, ollen Jukurien mestarijoukkueen tärkeimpiä pelaajia.

Erinomaisen kauden pelanneen puolustajan perässä oli useita seuroja, mutta vaa´an Kuopion eduksi kallistivat jälleen yhden nuoren, hyvin liikkuvan ja kiekollisen pelaajan kohdalla tutut asiat - KalPan täysin omanlainen pelitapa ja mahdollisuus suureen vastuuseen. Sopimus on kolmevuotinen, joista viimeinen vuosi on seuran optiolla.


Lukka jatkaa Kuopiossa numerolla 3, jolla ovat aloittaneet SM-liigauransa aiemmin KalPassa puolustajat Timo Kulonen, Kimmo Timonen, Jermu Pisto ja Simo-Pekka Riikola.


Lukka hurmasi savolaiset heti; ensimmäinen kotiottelu, ylivoimalla kiekko lämärillä ylänurkkaan ja kädet ylös.


"Yhteisö seuran ympärillä teki vaikutuksen"

 - Savon piäkaupunkiin tuloon oli pari isoa syytä. Siellä kun viime kaudella kävin, ihmiset ja se yhteisö seuran ympärillä tekivät vaikutuksen muhun. Fanit ja ihmiset seuran sisällä. Ja siellä minulle annettiin mahdollisuus näyttää, arvostan sen korkealle. Ja onhan se KalPan pelitapa kiehtova kun oma luistelu, kiekollisuus ja laukaus sopivat siihen pelitapaan hyvin. Se on yksi suuri syy, teki vaikutuksen ne muutamat pelit mitkä siellä pelasin. Se oli tosi hienoa pelaajalle kun omat vahvuudet pääsivät oikeuksiinsa, kertoo siirtonsa taustoista Santeri Lukka.

 - Tämä on klisheisesti sanottu, mutta haluan pelaajana mahdollisimman korkealle tasolle. Pelasin kolme kautta Mestiksessä ja jokaisena päivänä tein töitä sen eteen että pääsisin Liigaan. Nyt haluan ansaita oman paikan Liigassa ja auttaa KalPaa mahdollisimman hyvin menestymään joukkueena. Ehdottomasti päivästä yksi asti tehdään kaikki sen eteen, että Kuopiossa päästään nostamaan kannua.


"Haluaa tehdä maaleja ja ratkaista otteluita"

 - Saimme nähdä Santeria omassa joukkueessa jo viime kaudella ja hän teki äärimmäisen vahvan vaikutuksen. Kyseessä on vielä nuori puolustaja joka on pelitaitava, haluaa tehdä maaleja ja ratkaista otteluita. Lisäksi hyvä laukaus sekä rightin kätisyys tuovat ylivoimaan hyvän lisän. Kiekollisesti rohkeana hän pystyy toteuttamaan meidän erilaista pelitapaa ja kykenee pelaamaan myös kovaakin taklauspeliä
, kertoo urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

 - Ykköspuolustaja oli niin tärkeä osa Jukurien mestaruustavoitetta, että he eivät halunneet luopua hänestä vielä kevätkaudella. Haluan kiittää Jukureita, että pääsimme hyvässä hengessä yhteisymmärrykseen heidän kanssaan vielä ensi kauden kattaneen sopimuksen purkamisesta, kun pelaaja itse halusi siirtyä Kuopioon.


KalPalla 24 pelaajasopimusta

Maalivahdit (2):
Eero Kilpeläinen (2017+2018), Samu Perhonen (2016).

Puolustajat (8):
Santeri Lukka (2017+2018), Juuso Riikola (2017), Joonas Lyytinen (2017), Jussi Timonen (2017), Antti Halonen (2017), Niko Mikkola (2017), Miika Koivisto (2016), Mikko Jokela (2016).

Hyökkääjät (14):
Joni Nikko (2017), Jesse Mankinen (2017), Janne Keränen (2017), Jonne Tammela (2017), Miikka Pitkänen (2017), Topi Piipponen (2017), Jukka Voutilainen (2016), Jaakko Rissanen (2016), Mikael Ruohomaa (2016), Sami Mutanen (2016), Toni Hyvärinen (2016), Saku Kinnunen (2016), Joona Harjama (2016), Kasperi Kapanen* (2016).

* = Pittsburgh Penguinsin sopimuspelaaja, kauden aikana Euroopassa pelatessaan seura on KalPa.