KalPa sai taipua Stavangerissa, alkulohkon voitto yhä omissa käsissä

Stavanger Oilers - KalPa 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Tilastot
täällä.

Champions Hockey Leaguen alkulohko L on äärimmäisen tasainen ja mielenkiintoinen! Kolmen pisteen voitolla torstaina Stavangerissa KalPa olisi varmistanut lohkon voiton jo ennen viimeistä ottelua, mutta kun pisteitä ei irronnut, myös ulos pudotuspeleistä jääminen on yhä mahdollista.

Voiko hienompaa, kaikkien mahdollisuuksien lähtökohtaa alkulohkon viimeiseen otteluun enää olla? Varmaa on vain se, että Stavanger Oilers tulee etenemään pudotuspeleihin. Mikäli KalPa jää pisteittä lauantaina Trinecissä, päättyvät ottelut alkulohkoon. Mutta, vastaavasti yksikin piste riittää paikkaan pudotuspeleihin ja kolmella pisteellä savolaiset nousisivat vielä komeasti lohkovoittoon. Kaikki on auki, kaikki on mahdollista!

Norjan länsirannikolla nähtiin torstaina hieno eurooppalainen jääkiekkoilta. Oilers sai kotiyleisöltään läpi ottelun vahvan tuen ja joukkue yltyikin pelaamaan erinomaisen ottelun, minkä yleisö palkitsi taputtamalla viimeiset minuutit seisten. Vaikka illassa ei ollut savolaisittain mitään hienoa, voidaan ehdottomasti puhua hienosta eurooppalaisesta jääkiekkoillasta. CHL on erinomainen lisä ja raikas kansainvälinen tuulahdus jääkiekkokauteen!

Maalittoman avauserän jälkeen, ottelun ylitettyä puolivälinsä, myös Kuopiossa maalannut Tommy Kristiansen vei isännät 1-0 johtoon. Osuma syntyi komealla ohjauksella aivan ylänurkkaan, maalin edestä ylivoimalla. Kolmannen erän alkupuolella Oilersilta nähtiin toinen komea ylivoimamaali, nyt Jonas Johansson laukoi voimalla kiekon suoraan syötöstä verkon perukoille, 2-0. Ottelun hahmoksi nousi Dan Kissel tehoillaan 1+2 ja hän sinetöi ottelun sen toiseksi viimeisellä minuutilla sivaltamalla kiekon tyhjään KalPa-maaliin.

Isäntien vahvasta ottelusta ja niskan päällä olemisesta kertovat myös maalivahtien torjunnat. Oilersin Ruben Smith venyi kiekon eteen 17 kertaa, kun KalPan paras pelaaja Eero Kilpeläinen sai hikoilla pysäyttääkseen 32 kiekkoa. Norjan jääkiekko on todella vahvassa nousussa, niin seura- kuin maajoukkuetasolla.

KalPa päättää CHL:n alkulohko L:n lauantaina Tsekin Trinecissä, missä se kohtaa Tsekin Extraligan viime kauden runkosarjavoittajan ja finalistin Ocelari Trinecin. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 18.00.