KalPa Nuorten SM-liigassa toisena

Nuorten SM-liigan runkosarjasta on pelattu 50 ottelusta nyt 18 ottelua, kun sarja jää marraskuun maajoukkuetauolle. KalPa on pelannut upean alkukauden ja on peräti sijalla kaksi, kaksi pistettä ja yksi ottelu vähemmän kuin sarjajohtaja Jokereilla. Joukkueen kahdesta parhaasta pistemiehestä Aleksi Hämäläinen (13 ottelussa pisteet 10+12=22) on koko sarjan pistepörssissä sijalla 10 ja Mikko Komulainen (18 ottelussa pisteet 7+14=21) on sijalla 15.

Sarjataulukko täällä. Pistepörssi täällä.


Seuraavassa päävalmentaja Sami Kapanen kertoo joukkueen alkukaudesta.

- Aloitimme maaliskuun alkupuolella valmistautumisen kauteen 15-16, joten yli seitsemän kuukautta on jo taivalta takana. Poikien sitoutuminen ja halu kehittyä on ollut huimaa. He ovat järjestelmällisesti tehneet kaiken, mitä valmennus on pyytänyt. Fyysinen kehitys on ollut hyvää ja joukkueen urheilullisuus on parantunut. Askeleita kohti ammattimaista lähestymistä on tapahtunut.

- Työn tiellä olemme edelleen ja alkuhuuman tuoman innoituksen jälkeen otamme nyt askeleita henkisen jaksamisen alueella. Kauden avaus antaa aina intoa ja energiaa jolloin fyysistä kuormaa ei oikein tahdo edes huomata. Huuman astuttua sivuun opettelemme kovan työnteon saloja hetkillä jolloin syystalven pimeän keskellä tarvitsemme uskoa ja henkistä voimaa päivittäiseen työhön.

- Kehityksen jatkumo on se vaikein asia pitkän kauden aikana jolloin päivistä alkaa muodostua toinen toistaan muistuttavia fyysisen ja henkisen kuorman alla. Henkinen voimavara on urheilijan se isoin ominaisuus joka vie asioissa eteenpäin. Fressinä on aina helppo harjoitella, mutta kauden aikana tulee aina väsymys, jonka aikana asioista on edelleen saatava se tarvittava irti kehityksen turvaamiseksi. Tuo vaatii luonnetta ja henkistä voimaa nuorelta urheilijalta!

- Kausi on tulostasolla alkanut hienosti ja se on antanut uskoa joukkueelle oman tekemisen kehityksestä. Hienoa on ollut seurata kuinka raaka, kova työ jonka pojat ovat tehneet keväästä alkaen, on tuonut tuloksia peleissä. Kauden avauksessa tullut jatkoaikavoitto Bluesista toi vakaan uskon, että mikä vain on mahdollista. Tuo vakaa usko voittoon ja omaan korkeaan tasoon antaa itseluottamusta jolla voi kilvoitella kaikkia vastaan.

- Henkilökohtaisella tasolla olisi vääryys luetella nimiä, koska koemme kaikkien kehittyneen ja onnistuneen kehittymään urheilijoina. Vastuuta ovat kaikki kantaneet omalla tavallaan päivittäisessä tekemisessään. Toki numerollisesti isoja askeleita eteenpäin on muutama pelaaja ottanut alkukauden aikana, mutta kaikkea kehitystä ei numeroin voi edes mitata. Päivä päivältä alkaa tulla ymmärrystä enemmän siitä, että niin pelaat kuin harjoittelet. Laadukas harjoittelu tuo laadukasta pelaamista ja päinvastoin.

- Haasteena ja tavoitteena meillä on jatkuva kehitys. Se asettaa riman korkealla tekemiseen ja siitä laadusta haluamme pitää kiinni. Keskitymme omaan tekemiseen, emme vastustajien. Se mitä kausi tuo tullessaan riippuu meistä itsestämme, sillä uskon vakaasti sanontaan: Olet oman onnesi seppä!


Seuraavat kotiottelut Data Group Areenalla:
- Pe 20.11. klo 18.30 KalPa - JYP
- Su 6.12. klo 16.00 KalPa - Kärpät
- Su 13.12. klo 17.00 KalPa - SaiPa

Liput 5 euroa. KalPan kausi- ja lisenssikortilla sekä alle 16-vuotiaat ilmaiseksi. Tervetuloa!