Jatkoerävoitto Hämeenlinnasta, KalPa eteni B2-juniorien mitalipeleihin

KalPa B2 - HPK B2 1-2 JE (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)

Tilastot täällä.

Runkosarjan seitsemäs KalPa järjesti B2-juniorien puolivälierissä jymy-yllätyksen tiputtamalla runkosarjan kakkosen HPK:n jatkosta ja etenemällä itse mitalipeleihin.

Yllätys oli mahdollinen kun joukkue itse uskoi voittoon koko ajan, KalPan pukukopin sisällä jatkopaikka ei ollut yllätys vaan yhden tavoitteen toteutuminen. Uskoa vaadittiin kun HPK voitti puolivälierien avausottelun ja KalPa oli kotonaan pakkovoiton edessä. Uskoa vaadittiin ennen ratkaisevaa ottelua vieraskaukalossa. Uskoa vaadittiin kolmannella erätauolla, kun isännät tasoittivat ottelun vain reilu minuutti ennen kolmannen erän loppua. Jokaisella kerralla koko joukkue uskoi itseensä ja toisiinsa - ja se palkittiin komeasti.

Kolmannessa erässä ottelun avausmaalista vastasi Samu Miettinen, ajassa 44.16. HPK:n tasoitus syntyi Aleksi Yrjölän toimesta aivan ottelun lopulla, ajassa 58.44. Hämeenlinnalaisyleisön hiljensi ja savolaisten juhlat käynnisti jatkoerässä, ajassa 67.22 Arttu Venäläinen.

Keltamustien maalilla Riku Sirviö jatkoi häikäisevässä playoffs-vireessään, nyt 36 torjuntaa ja torjuntaprosentti oli peräti 97,30. Puolivälierien kolmessa ottelussa Sirviön taakse tehtiin vain kolme maalia, torjuntoja kertyi 101 ja prosentti on 97,12, joten maalivahtipeli antaa joukkueelle mahdollisuuden mennä nyt aina päätyyn asti.

B2-junioreissa mitalit ratkaistaan tällä kaudella neljän joukkueen lopputurnauksessa, joka pelataan Espoon Tapiolassa lauantaista sunnuntaihin 2.-3.4. Välierässä KalPa kohtaa runkosarjan voittajan Tapparan ja voittaja etenee loppuotteluun, häviäjä pronssiotteluun.

B2-juniorien sarjoja pelataan nyt yhdeksättä kautta. KalPalla ei B2:n SM-mitalia vielä ole, mutta tulevana viikonloppuna asian korjaamiseen tarjoutuu erinomainen mahdollisuus.


B2-JUNIORIEN PUOLIVÄLIERÄT:
- Pe 25.3. HPK - KalPa 2-1
- La 26.3. KalPa - HPK 1-0
- Ti 28.3. HPK - KalPa 1-2 JE


B2-JUNIORIEN LOPPUTURNAUS:
- La 2.4. klo 13.00 välierä JYP - Blues EKS, Tapiola
- La 2.4. klo 14.00 välierä Tappara - KalPa, Tapiola 2*
- Su 3.4. klo 14.00 pronssiottelu, Tapiola 2
- Su 3.4. klo 15.00 loppuottelu, Tapiola
* = HUOMIO! Alkamisaika on muuttunut aiemmin ilmoittamastamme!