HIFK yhden maalin parempi Helsingissä

HIFK - KalPa 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Tilastot täällä.

Joku voi ajatella, että KalPan avaus Liigassa - neljässä ensimmäisessä ottelussa vastassa kolme suurinta mestarisuosikkia, Kärpät kahdesti, Tappara sekä HIFK kerran - on erittäin kova. Sitä se onkin, mutta se on myös pelaajille neljä kokemusta nähdä kuinka kovia mestarisuosikit ovat sekä valmennukselle neljä kokemusta nähdä mikä on heti runkosarjan alussa oman joukkueen ja terävimmän kärjen ero.

Viime kauden kaksi kovinta joukkuetta Kärpät ja Tapparan nuori ja ratkaisijaosastoltaan uudistunut KalPa on pakottanut kotonaan jatkoajalle, kärsien kuitenkin molempia vastaan tappiot. Vierasottelut Kärppiä ja HIFKiä vastaan päättyivät puolestaan yhden maalin tappioon ja ilman pisteitä. Ottelut ovat jo osoittaneet, että KalPa pystyy taistelemaan jo välittömästi kauden alettua otteluiden voitoista myös sarjan suurimpia mestarisuosikkeja vastaan.

Avauserän lopulla kotijoukkue siirtyi Corey Elkinsin osumalla ylivoimalla 1-0 johtoon. Toisessa erässä Micke-Max Åsten kasvatti johdon 2-0:aan. KalPalaisten sanavalikoimaan ei kuulu sana luovuttaminen ja kun kolmatta erää oli jäljellä vajaa viisi minuuttia, Jaakko Rissanen oivalsi ja Janne Keränen tälläsi 2-1:een. Maali oli viime kaudella 18 maalia iskeneen maalikuningas Keräsen kauden ensimmäinen, joten vaikka se ei perjantaina riittänyt pisteille, se saattaa olla jo seuraavia otteluita ajatellen arvokas. Ehkä jo lauantaina Hämeenlinnassa?

Liiga-kauden kahdessa ensimmäisessä kotiottelussa KalPa laittoi viime kauden finalistit todella tiukalle ja kotiyleisölle tarjottiin isäntien vahvan taistelun lisäksii uudistunutta showta. Kuinka käy seuraavassa kotiottelussa kun "Niiralan lentokentälle" saapuu testiin Vaasan Sport? Istumapaikat kaikkiin kotiotteluihin alkaen vain 14 euroa! Tervetuloa Data Group Areenalle!