Erinomainen KalPa + loistava kotiyleisö = kotivoitto

KalPa - TPS 2-1 VL (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria täällä.

Lähtökohdat otteluun olivat KalPalle haastavat. Alla oli kaksi pettymystä HPK:ta ja Ässiä vastaan ja TPS-ottelussa odottivat isot panokset runkosarjan loppusuoran asetelmien kannalta, etenkin suoran pudotuspelipaikan eli kuuden joukkoon yltämisen osalta. 

Avauserän jälkeen haaste oli vielä suurempi. Ensimmäinen erä oli KalPalta kokonaisuudessaan erinomainen, mutta maalinteko oli tuskaa ja kun TPS siirtyi johtoon vain yhdeksän sekuntia ennen erätaukoa, koetteli se korvienväliä kovalla kädellä. Kuten keltapaidat olivat käsitelleet otteluun valmistautumisen onnistuneesti, teki joukkue saman myös ensimmäisellä erätauolla ja avauserän lopun kylmä suihku ei näkynyt toisessa erässä enää kuinkaan.

Niiralan isännät tulivat toisen erän loppupuolella tasoihin viime otteluissa tulikuumaan vireeseen yltyneen Mikael Ruohomaan yksilösuorituksella. Joukkueen vahva vire kesti hyvin myös kolmanteen erään, mutta yritystä ei palkittu maaleilla. Usko voittoon oli väkevä ja siitä yhtenä osoituksena jatkoajan aluksi KalPa taisteli täyden kahden minuutin alivoiman pois ja ottelun ratkaisu saatiin voittolaukauskilpailusta. Siinä Ruohomaa ja Jesse Mankinen onnistuivat ja Eero Kilpeläinen otti kaksi yritystä kiinni ja KalPa otti sen, minkä eteen koko joukkue teki hurjasti töitä koko illan, voiton. 

Kotiyleisö ansaitsee ison kiitoksen. KalPa taisteli kaukalossa hienosti ja reilut 3200 katsojaa loivat Data Group Areenalle Mustan Verkoston ja dj Sedun johdolla loistavan tunnelman. Kotijoukkueen vauhdikas ja taisteleva pelaaminen tempaisi kotiyleisön mukaan koko ottelun ajaksi ja todella hyvä tunnelma siivitti KalPan lopulta yli maalinteon vaikeudesta. Kovalla työllä ja uskolla omaan tekemiseen ylivoimapeli kuin yleensäkin maalinteko ovat hiottavissa kuntoon runkosarjan lopun aikana. Tällaisella joukkueen pelaamisella sekä tällaisella yleisön mukana elämisellä Pohjois-Savossa on eväät hienolle pudotuspelikeväälle.

Suoran pudotuspelipaikan jahtaaminen jatkuu vierasotteluilla Lappeenrannassa ja Vaasassa, viikon huipentuessa kotiotteluun Ilvestä vastaan. Liput tuohon taisteluun ovat hankittavissa jo nyt täältä.


RUNKOSARJAN VIIMEISET KOTIOTTELUT:
- La 27.2. klo 17.00 KalPa - Ilves
- La 5.3. klo 17.00 KalPa - KooKoo
- To 10.3. klo 18.30 KalPa - Lukko